hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Suriye'ye sert mesaj

    Erdoğandan Suriyeye sert mesaj
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Zira zulüm ile abad olunmaz. Artık otokrasi dönemleri bitiyor. Totaliter rejimler gidiyor. Artık halkın iktidarı geliyor" dedi.

    Başbakan Erdoğan, tarihi Kuzey Afrika ziyaretinin üçüncü durağı Libya'da Şehitler Meydanı'nda Libyalılara hitap etti. Yaptığı konuşmada, bu mübarek günlerde Libya'da kardeşleriyle bir arada bulunmanın kendisi için çok önemli birbahtiyarlık olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

    "Libya halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini zaferlesonuçlandırdığına şahit olmak, benim için büyük bir heyecandır, büyük bir mutluluktur.

    Buradan Sirte'ye sesleniyorum, buradan Bin Velid'e sesleniyorum, buradan Seba'ya sesleniyorum: Gelin, 10 bin civarında kardeşiniz şu anda aç, susuz. Buradaki kardeşlerinizle kucaklaşın. Kan dökmek bize yakışmıyor. Bir olalım, beraber olalım ve bu birliğimiz, beraberliğimiz Libya'nın özgürlüğünü, Libya'nın bir an önce en ileri ülkeler seviyesine çıkmasını sağlasın.

    Diyorum ki: halkın gücü ve iradesi önünde hiçbir yönetimin duramayacağını bütün dünyaya sizler gösterdiniz. Bu uğurda hayatlarını kaybeden Libya'lı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabırlar diliyorum. Dün Tunus'taydım. Yasemin devrimini gerçekleştirenleri selamladım. Ondan önceki iki gün Mısır'daydım. Arap baharını estirenleri selamladım. Bugün sizlerleyim. Şunu unutmayın; Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Zira zulüm ile abad olunmaz. Artık otokrasi dönemleri bitiyor.

    Totaliter rejimler gidiyor. Artık halkın iktidarı geliyor ve ben mücadelenizi tebrik ediyorum. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Mustafa Abdülcelil kardeşime, Mahmud Cibril kardeşime, Geçiş Konseyi'nin tüm mensuplarına başarılar
    diliyorum.

    Bir olun, beraber olun. Aranıza nifak sokmak isteyen güçlere asla uymayın. Libya'nın yeraltı zenginlikleri üzerinde hesap yapanlara asla prim vermeyin. Libya, Libyalılarındır. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

    Başbakan Erdoğan, sözlerini Arapça cümlelerle tamamladı. Erdoğan'ın sözleri zaman zaman sloganlarla kesildi.

    Erdoğan'a büyük koruma

    Erdoğan, tarihi Kuzey Afrika ziyareti kapsamında geldiği Libya'da da sevgi gösterileriyle karşılandı.

    Cuma namazı için Şehitler Meydanı'na gelen Erdoğan'a, Libyalılar sevgi gösterisinde bulundu. Ön sırada saf tutan Erdoğan, Cuma namazını Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, UGK Başkan Yardımcısı Mahmut Cibril ve heyetindeki bakanlarla birlikte kıldı.

    Cuma hutbesinde meydanı dolduran Müslümanlara seslenen imam, Libyalıların Türk halkını yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. İmamın bu sözlerine binlerce Libyalı tekbir getirerek destek verdi.

    Türk bayrağı ile Libya'nın yeni bayrağının süslediği meydanın çevresindeki binalara da üzerinde Arapça "Sayın Erdoğan bizimle beraber, tek el", "Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Erdoğan" yazılı pankartlar ile Başbakan Erdoğan'ın dev posteri asıldı.

    Meydana açılan tüm yollar kapatılırken, Türk güvenlik güçleri ile silahlı Libyalı muhalif güç mensupları, meydanın çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldı. Libyalıların yanı sıra Libya'da yaşayan Türk vatandaşları da Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

    Erdoğan'ın Şehitler Meydanı'nda kıldığı namazı ve meydanda yaptığı konuşmayı, farklı ülkelerden çok sayıda gazeteci de takip etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow