hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜSİAD Başkanı'ndan BDP'ye çağrı

    TÜSİAD Başkanından BDPye çağrı
    expand

    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, BDP'li milletvekillerinin Mecliste kayıt yaptırmamasına ilişkin, "BDP'li milletvekillerimizin de Meclise gelmelerini bekliyoruz. Yoksa yeni anayasa yapım süreci mutlaka sekteye uğrar, iyi olmaz" dedi.

    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Boyner, yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde gelişen sürece katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

    Boyner, BDP'nin Meclis boykotunun anayasa çalışmalarına etkisi konusunda, seçilmişlerin, seçmenlerini temsil etmeleri gereken yerin Meclis olduğunu ifade etti.

    "BDP'li milletvekilleri bu açıdan farkındalık içerisinde olacaklardır, umuyorum" diyen Boyner, şunları söyledi:

    "Bu açıdan 1 Ekim'de BDP'li milletvekillerimizin de Meclise gelmelerini bekliyoruz. Yoksa yeni anayasa yapım süreci mutlaka sekteye uğrar, iyi olmaz. Çünkü yasamanın yapılacağı yer TBMM'dir. Bizler de oylarımızı, 'bizi temsil etsinler' diye veriyoruz siyasi partilere. Biz de TÜSİAD olarak, bu hassasiyetin altını çiziyoruz. Meclise gelmeme kararlarına neden olan sorunların da çözüm yeri Meclistir. Meclisin dışında çözüm pek gerçekçi değil. Ümit ediyorum ki 1 Ekim'de Meclis eksiksiz olarak toplanır."

    Ümit Boyner dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşmüş ve bu görüşmede Çiçek de BDP'lileri işaret ederek, "Bu işleri parlamento çatısı altında değil de başka yerlerde konuşacaksak seçimlerin anlamı kalmıyor. Çözümü, ne dağda arayacağız ne başka bir yerde" demişti.

    HSYK toplantılarında Türk Ceza Kanunu'nun, "mağdurun tecavüzcüsüyle evlenmesini" içeren 434. maddesine dönüşle ilgili görüş bildirildiğine dair bazı haberlere ilişkin de yorum yapan Boyner, bu konuda hassas olduklarını ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in tutumundan memnuniyet duyduklarını söyledi. Boyner, "Zaman zaman sistemi geriye götürebilecek önerilerin gündeme gelmesi, bir yandan, kamuda ve toplumun her kesiminde bilinçlendirme faaliyetlerinin etkili şekilde devam etmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow