hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libyalı yaralılar ülkelerine döndü

    Libyalı yaralılar ülkelerine döndü
    expand

    Libya'daki savaşta yaralanarak getirildikleri İstanbul'da tedavi edilen 22 yaralı ve 6 refakatçi, askeri nakliye uçağıyla ülkelerine döndü.

    İstanbul'da çeşitli hastanelerde tedavi olan 22 Libyalı, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) doktor ve hemşirelerinden oluşan 6 refakatçi ile birlikte C-160 tipi askeri nakliye uçağıyla Atatürk Havalimanı'ndan Bingazi'ye hareket etti.

    Bingazi'nin doğusundaki Beyda kentinde keskin nişancılar tarafından bacağından vurularak Türkiye'de tedavisi gerçekleştirilen Ali Deyfullah adlı Libyalı, hareketinden önce savaşta yaşadıklarını anlatarak, Türk yetkililere teşekkürünü dile getirdi. Deyfullah, ilk bölümü tamamlanan tedavisinin bitirilmesi için bir ay sonra yeniden Türkiye'ye geleceğini belirtti.

    Tedavi için kaldığı süreçte Türkiye'deki insanları yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Deyfullah, "Türk halkı çok alçak gönüllü. Türk halkına da bize gösterdiği yakınlık için çok teşekkür ederiz. Türk Hükümetine çok teşekkür ediyorum. Bir yıl sonra Libya'da her şey normale döner. Tüm Türk halkını misafir olarak Libya'ya davet ediyorum. Kaddafi'nin izlerini silip, onun aldıklarını biz size geri vereceğiz" dedi.

    Libya'nın İstanbul Konsolosluğu görevlisi Abdülmecit Ali de ülkedeki savaşta yaralı sayısının 55 bini aştığını, 30 bini aşkın kişinin öldüğünü kaydederek, "Bunun sonunda insan gibi yaşamak istiyoruz. Türk Hükümetine, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerine ve doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ercan Özgül de Libya'dan 31 Ağustos tarihinde İstanbul'a getirilen yaralıların bir kısmının tedavilerinin tamamlandığını, 22 yaralı ve 6 refakatçinin bugün Bingazi'ye gönderileceğini kaydetti.

    Özgül, yaralıların çoğunun ateşli silah yaralanması vakasıyla Türkiye'ye getirildiğini, ortopedik ve yanıkla ilgili tedavilerin de yapıldığını, bazı hastaların ise tedavilerinin halen sürdüğünü söyledi.

    Ercan Özgül, Libya'dan dün İzmir'e 40 hastanın getirildiğini, bugün Libya'ya tedavi olan hastaları götürecek askeri uçağın 30 kadar hastayı alıp Ankara'ya getireceğini ifade ederek, Libyalı yaralıların tedavilerine çeşitli kentlerde devam edileceğini sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow