hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖTV zammına madalyalı protesto

    ÖTV zammına madalyalı protesto
    expand

    "3H Hareketi" adlı bir grup, Özel Tüketim Vergisi'ne yapılan son zamları Taksim Meydanı'nda protesto etti. Grup, yoldan geçen vatandaşların boynuna "2011 vergi şampiyonu Türkiye vatandaşı" yazılı madalyaları taktı.

    Grup, ellerindeki "Ne Koç ne Sabancı bu sene şampiyon Türk vatandaşı", "2011 vergi şampiyonu Türk vatandaşı" yazılı dövizlerle Taksim İstiklal Caddesi'ndeki Fransız Başkonsolosluğu önünde topladı.

    Grup adına açıkla yapan Soner Tunceli, şöyle konuştu:

    "Bugün burada toplanmamızın nedeni, hükümetin yapmış olduğu yeni zamları protesto etmektir. Milletimizin artık yeni bir zamma tahammülü kalmamıştır. Hükümet yeni vergilerle uğraşacağına devletin gereksiz harcamalarının nasıl azaltılacağına kafa yormalıdır.

    Bugün cep telefonu ile konuşmanın neresi lükstür ki, lüks tüketim vergisi olsun. Akaryakıttan alınan vergilerde dünya şampiyonu olduğumuz yetmediği gibi cep telefonundan alınan vergilerde dünya dördüncüsüyüz. Normal midir?"

    Türk vatandaşının Avrupalılardan daha pahalıya araç kullandığını ifade eden Tunceli, "Neden? Avrupalı'dan daha fazla kazandığımız için mi? Alkollü içeceklere getirilen yeni zamlardan sonra hükümetin hedefi nedir? Daha fazla vatandaşımızın kaçak üretilen içkiler yüzünden hayatını kaybetmesi mi? Son yapılan zamlardan sonra sıradan bir vatandaşımız vergi rekortmeni olmuştur. Bu nedenle vatandaşımıza hak ettikleri madalyaları vereceğiz" dedi.

    Açıklamanın ardından grup üyeleri beraberinde getirdikleri "2011 vergi şampiyonu Türkiye vatandaş" yazılı madalyaları vatandaşların boynuna taktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow