hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör protestosunda 2 tutuklama

    Terör protestosunda 2 tutuklama
    expand

    Hakkari'de meydana gelen hain saldırıyı protesto etmek için dün Bursa'da binlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşün devamında, BDP İl Başkanlığı önünde toplanan ve polise mukavemet eden kişilerden 2'si tutuklandı, 2 kişi hakkında adli kontrol cezası verildi.

    Alınan bilgeye göre dün, ayrı ayrı yürüyen gruplar, kent meydanından başlayarak, Cumhuriyet Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde Gençosman'da bulunan BDP İl Başkanlığı binası önünde toplandı. Polis, burada trafiğin bir süre kapanmasına neden olan grubu dağılması yönünde uyardı.

    Polisin dağılmaları yönünde yaptığı ısrarlı uyarıların ardından grup, İstiklal Marşı okuduktan ve sloganlar attıktan sonra dağıldı.

    Bu sırada, parti tabelasını indirmek isteyen, taşkınlık yapan ve polise mukavemet gösteren kişilerden Ahmet Y, Yunus Emre Y, T.T.C, ve E.K, gözaltına alındı.

    Zanlılar, Emniyetteki işlemlerin ardından, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet", "Mala Zarar verme", "Görevli devlet memuruna zarar verme" ve "Milli duyguları kullanmak suretiyle halkı galeyana getirmek" suçlarından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

    Bu arada, Ahmet Y'nin, başka suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu belirlendi.

    Savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Ahmet Y, ve Yunus Emre Y. tutuklanırken, T.T.C, ve E.K, Adli Kontrol tedbirleri kapsamında, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow