hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de canlı bomba: 3 ölü

    Bingölde canlı bomba: 3 ölü
    expand

    Bingöl kent merkezinde öğle saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer patlamada biri canlı bomba olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, 21 kişinin de yaralandığını bildirdi.

    Olay saat 13.00 sıralarında kentin en merkezi yeri Genç Caddesi üzerinde, AK Parti il binası yakınında meydana geldi.

    Patlamada yaralananlar ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı. Patlamada çevredeki binalar ve otomobiller de hasar gördü.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van'da düzenledikleri basın toplantısı sırada Bingöl'de meydana gelen patlama ile ilgili bilgiler verdi.

    Beşir Atalay, patlamanın ardından Bakan Cevdet Yılmaz'ın helikopterle bölgeye gittiğini söyledi.

    Patlama ile ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirten Şahin ise, olayın doğrudan AK Parti ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

    Vali'den açıklama

    Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise ''Hedef gözetmeksizin tamamen sivil vatandaşlarımıza ve Bingölümüzün asayişine kastedilmiş bir eylem'' dedi.

    Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün saat 13.15'te şehrin en işlek caddesinde kaldırım üzerinde kadın olduğunu tespit ettikleri bir canlı bombanın kendini imha etmek suretiyle saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

    Güvençer, olayla ilgili şu bilgileri verdi:

    ''Olay mahallinde bir kadın kardeşimiz ve hastaneye sevk edilen yaralılardan biri vefat etmiştir. Hayatını kaybedenlerin Hatice Belgin diğeri de Mehmet Çibuk kardeşmizdir. 21 yaralımızdan 4'ünün durumu ağırdır. Tedavileri sürüyor. Hedef gözetmeksizin şehrin en canlı noktasında en hareketli saatte bu canlı bomba eyleminin yapılmasını esefle kınıyorum. Yardımcı olan tüm kötü niyetli insanların yakalanması için takip çalışmalarımız devam ediyor.

    Bingölümüzün başı sağolsun. Bombacının asıl hedefi yok. Hedef gözetmeksizin tamamen sivil vatandaşlarımıza ve Bingölümüzün asayişine kastedilmiş bir eylem. İkinci bir bomba hususunda bir tespitimiz yok. Ama elbette emniyet teşkilatımız olay mahallinde tüm tedbirleri aldı. Arama çalışmaları şu anda devam ediyor. Bombacının kimliği henüz belirlenemedi. Önümüzdeki günlerde yürütülen çalışmalar neticesinde açıklığa kavuşturulacaktır. Patlamanın şiddetine bakılırsa oldukça yüklü miktarda bomba olduğu anlaşılıyor.''

    Gazetecilerin ''Eylem AK Parti'ye mi yönelik?'' sorusu üzerine Vali Güvençer, ''AK Parti İl Başkanlığının da içerisinde bulunduğu yüksek katlı binanın önünde patlama oldu. Bu konuda yorum için henüz erken'' diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow