hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Bahçeli'den yine Barzani çıkışı

    Devlet Bahçeliden yine Barzani çıkışı
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mesud Barzani ile görüşmesini eleştirerek, "Başbakan Erdoğan başını, (terörün) Avrupa'daki müsebbiplerden önce, ülkemizde konuk ettiği kirli simaya çevirmeli ve eğer birazcık milli onuru varsa yakasından tutmalıdır" dedi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İzmir'de düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

    Salonu dolduran 3 bin 500 kişinin elini tek tek sıkan Bahçeli, teröristlerin silah bırakıp teslim olmaları dışında bir çözüm kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bunun dışındaki her yöntem, devletin teröre teslim olması ve teröristlerin önünde diz çökmesi anlamına gelecektir. Çok açık söylüyorum ki makamı ve mevkii ne olursa olsun bunu yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

    MHP lideri Bahçeli, Kuzey Irak'ın Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretine yaptığı görüşme ve açıklamalara sert tepki gösterdi.

    Bahçeli, şöyle konuştu: "Kimliğimize yönelik tacizler, bayrağımıza yönelen tacizler ve bunların hoşgörüyle karşılanması bölücülüğün arayıp da bulamadığı imkanların yeşermesine neden olmuştur. Geçmişte 'topluma kazandırma' yasasıyla hapishaneleri boşaltıp PKK'nın dağ kadrolarının militan açığını kapatan hükümet, şimdi daha geniş çapta bir siyasi af için adeta zemin yoklamaktadır.

    AKP'ye dışarıdan sipariş edilen sözde demokratik açılım, milletimizin huzurunu ve birlikte yaşama idealini zehirlemiş ve bölücülerin aradıkları ortamın inşa edilmesine yaramıştır. Bugüne kadar kardeşlik bağlarımızın zayıflaması, millet bütünlüğümüzün zaafa uğraması, bölünmezliğimizin sakatlanması için AKP ile PKK adeta güç ve emel birliği yapmışlar ve yarışmışlardır. Nerede Türk milletiyle hesabı olan varsa AKP'ye müracaat etmiş ve alacaklarını tahsil için sıraya girmiştir.

    Son yurdumuzdaki tarihi mevcudiyetimizden rahatsızlık duyan varsa AKP'ye koşmuş ve destek vermiştir. Nerede Türkiye'nin yıkılmasını, parçalanmasını bekleyen hain niyetler varsa AKP'yle aynı karede buluşmuştur. Bu kadrajın içinde BOP'un (Büyük Ortadoğu Projesi) hazırlayıcıları ve ihale makamı vardır. Haçlı seferlerinden beri sabırla bekleyen asırlık nefretlerin sahipleri vardır. Kandil fitnesini koruyan ve kollayan Peşmerge rezili vardır.

    Şu tesadüfe bakın ki, Irak'ın kuzeyinden gelen Peşmerge bugün el üstünde tutulmuş, köşklerde ağırlanmış ve tavsiyeleri dinlenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanından Hükümet yetkilerine kadar herkes Peşmergenin ağzına bakmıştır. Başbakan Almanya ve Fransa seyahatleri esnasında Avrupalı dostlarına terör uyarısı yaparken ve verilen destekleri eleştirirken kanlı çetenin bir numaralı hamisi ve himayecisi Türkiye'de ağırlanmış ve iltifat görmüştür. Üstelik faili ve azmettiricisi olduğu bölücü terörle ilgili görüşler sarfetmiş ve basına mülakatlar vermiştir."

    "Sözleri yenilir yuturulur gibi değil"

    MHP Gernel Başkanı  Bahçeli, Barzani'nin sözlerine de sert tepki gösterdi.

    Bahçeli, Kürt liderin bölücülüğün toplumsal dokuya yedirilmesi ve sindirilmesi için küstahça beyanatlar vermekten zerre kadar utanmadığını anlatırken, şöyle dedi: "Bu zilleti milletimizin kabul etmesi mümkün değildir. Bu aşağılanmaya onay vermesi, sessiz durması söz konusu değildir. Güç merkezlerinin küresel satranç tahtasında piyon olan bu çürümüş şahsiyetten, Türk milletinin duyacağı ve öğreneceği ne vardır ve ne olacaktır? Başbakan Erdoğan Avrupa'daki müsebbiplerden önce başını ülkemizde konuk ettiği kirli simaya çevirmeli ve eğer birazcık milli onuru varsa yakasından tutmalıdır.

    Peşmerge hepimizin bildiği görüş ya da fikirlerinde herhangi bir değişiklik olmadan kanlı elleri tutmaya devam eden zelil bir kişidir. Dün ne söylüyorsa bugün de aynısını, hem de milletimizin gözünün içine baka baka devletin en yüksek makamlarında dile getiren şahsiyettir. Geçmişte, terör konusunda askeri çözümlerin işe yaramadığını, silahla bir yere varılamayacağını, konunun barışçı yollardan çözülmesi gerektiğini, diyalog ve siyasi yollarla meselenin halledilmesini söyleyen Barzani bugün de aynı şeyi ifade etmektedir.

    Kürt kökenli kardeşlerimizin doğal temsilcisi gibi görüşmeler yapan ve ayrımcılığı süslü sözlerle tevil eden bu garabetin, inisiyatif alarak meşru bir aktör haline geldiği ayan beyan ortadadır. Hatta bugün bir adım daha ileri giden peşmerge reisinin PKK'nın Kandil'den sökülüp atılmasının çok zor olduğunu iddia etmesi ve bunu da en son vatanımızda dile getirmesi yenilir yutulur türden değildir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow