hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozinoğlu'nun ailesi, koğuş arkadaşlarıyla görüştü

    Kozinoğlunun ailesi, koğuş arkadaşlarıyla görüştü
    expand

    Silivri cezaevinde ölen MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ailesi ve avukatı, cezaevine gelerek koğuş arkadaşlarıyla görüştü. Kozinoğlu, eski Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanı Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım'la birlikte kalıyordu.

    Odatv'de yapılan aramalara ilişkin davada yargılanırken, cezaevinde rahatsızlanan ve daha sonra vefat eden Kaşif Kozinoğlu'nun ailesi ve avukatı, Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıkları Hasan Ataman Yıldırım ve Atilla Uğur ile görüştü.

    Silivri Cezaevinde rahatsızlanan ve daha sonra vefat eden Kaşif Kozinoğlu'nun eşi Yeşim Kozinoğlu, oğlu Özel Kozinoğlu ve avukatı, Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları Hasan Ataman Yıldırım ve Atilla Uğur ile görüşmek üzere ikinci "Ergenekon" davasının görüldüğü duruşma salonuna geldi. Burada bir süre bekleyen Yeşim Kozinoğlu ve Özel Kozinoğlu, sanıklarla görüşemedi.

    Bunun üzerine Kozinoğlu ailesinin avukatı, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, cezaevinden sorumlu savcıdan izin aldı. Daha sonra Kozinoğlu'nun ailesi, cezaevine giderek, Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım'la görüştü.

    Bu arada, Kaşif Kozinoğlu'nun avukatı Tuğce Duygu Köksal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili farklı iddiaları sorması üzerine, avukat Köksal, "Yarın cenazemiz kalkacak. Kaşif Kozinoğlu da basına konuşmazdı. Resmi açıklama definden sonra yapılacak" dedi.

    "Epikriz raporu"

    Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin Silivri Devlet Hastanesinin hazırladığı "epikriz" raporunda, "Kozinoğlu, 12 Kasım 2011 günü saat 19.10'da ex duhul halde 112 ile hastanemize getirilmiştir. Kozinoğlu'na acil servis ekibimizce gerekli müdahale yapılmış ve yanıt alınamaması üzerine saat 19.30'da ex kabul edilmiştir" denildi.

    Bu arada, Kaşif Kozinoğlu'nun, yarın Selimiye Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

    2 ay içinde rapor

    Bu arada Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin şu ana kadar yakını ve avukatına verilen raporda, herhangi bir ölüm nedeni belirtilmediği, ölüm nedeninin tetkikler sonrasında tespit edileceğinin ifade edildiği öğrenildi.

    Konuya ilişkin olarak, Adli Tıp Kimya İhtisas Dairesi tarafından, Kozinoğlu'nun kan, idrar ve göz sıvısı gibi vücut sıvılarında toksikolojik inceleme yapılarak ilaç veya zehirli her hangi bir madde olup olmadığının araştırılacağı, organlarına ilişkin de histopatolojik tetkiki yapılacağı kaydedildi.

    Söz konusu incelemeler sonucunda hazırlanacak raporların, Morg İhtisas Dairesi tarafından makroskopik otopsi bulguları, Kozinoğlu'nun cezaevindeki ve Silivri Devlet Hastanesindeki tıbbi belgeleri ve konuya dair adli tahkikat dosyasıyla birlikte değerlendirilerek kesin ölüm nedeninin belirleneceği, bu işlemlerin de en erken 2 ay içinde tamamlanabileceği bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow