hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisin tatbikatı hastanelik etti

    Polisin tatbikatı hastanelik etti
    expand

    Edirne'de polisin toplumsal olaylara müdahale etmek için biber gazı kullanarak yaptığı tatbikat, gazın çevreye yayılması nedeniyle 25 vatandaşı hastanelik etti. Göz, burun ve boğaz yanması şikayeti ile hastaneye gelenler ayakta tedavi edildi.

    Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, olası toplumsal olaylara müdahale etmek için Atatürk Bulvarı'ndaki Şube Müdürlüğü bahçesinde biber gazı da kullanılarak eğitim tatbikatı yaptı.

    Tatbikatta biber gazı fazla kullanılınca, 300 metre uzaklıktaki yerleşim yerinde o sırada sokakta bulunanlarda göz, burun ve boğazlarında yanma meydana geldi.

    Ayrıca biber gazı, aynı uzaklıktaki Özel Ekol Hastanesi'nin içene kadar ulaştı. Kaynağını bilemedikleri gazdan rahatsızlanan 25 kişi, korkuya kapılarak hemen hastaneye gitti.

    Gazdan etkilenen hastane çalışanları ile çevredeki vatandaşlara ise hastane yönetimi tarafından ağız maskesi dağıtıldı.

    Hastane yönetiminin haber vermesiyle polis ve Trakya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. görevlileri geldi ve çevrede doğalgaz kaçağı olup olmadığını araştırdı. Ancak kaçak tespit edilemedi.

    Bir süre sonra ise vatandaşların, polisin yaptığı tatbikatta sıkılan biber gazından etkilendiği tespit edildi. Vatandaşlar ise canları acısa da, sağlıklarını tehlikeye sokacak başka bir gaz yerine, biber gazından etkilendiklerini duyunca rahatladı.

    Ayakta tedavi gören 25 kişi ise taburcu oldu. Hastanede ise yaklaşık 1 saat hasta ve personel maske takarak çalıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow