hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saray baskınını en iyi anlatan kare!

    Saray baskınını en iyi anlatan kare
    expand

    Topkapı Sarayı'nda dün yaşanan çatışmanın izleri turistlerin ilgi odağı oldu. Libyalı saldırgan Samir Salem Ali El Nadhwri'nin 2 saat boyunca özel harekat polislerine direndiği sarayın giriş bölümündeki Bab-ı Hümayün kapısındaki ve mermer sütunlardaki mermi izlerini inceleyen turistler, burada hatıra fotoğrafı çektiriyor.

    Topkapı Sarayı duvarları, dün yaşanan korku dolu saatlerin izlerini net bir şekilde yansıtıyor Libyalı saldırganın etrafa rastgele ateş açtığı olayda, Topkapı Sarayı'nın ilk kapısı olan Bab-ı Hümayün girişindeki dökme kapı ve mermer sütunlar kurşun ve saçma izlerinden büyük hasar gördü.

    İki girişi de kapatmış

    Libyalı saldırganın öldürülerek durdurulabildiği çatışmanın ardından yaşananlar da netlik kazanmaya başladı. Beyazıt Mercan Yokuşu'ndaki av malzemeleri satan bir dükkandan pompalı tüfek alan saldırganın bir süre Sultanahmet'teki bir kafede oturduğu tespit edildi. Cankurtaran tarafından sarayın ilk girişi olan Bab-ı Hümayün kapısına yürüyerek gelen saldırganın, kapıda nöbet tutan askerleri yaraladıktan sonra her iki taraftaki dökme demirden yapılmış kapıları kapatarak, girişi engellediği ortaya çıktı. Kapı kanatlarını kapatarak kendisine bir savunma bölgesi hazırlayan saldırganın kendisiyle iletişim kurmaya çalışan Arapça bilen polislere de silahla karşılık verdiği öğrenildi.

    Turistler çatışma izlerine bakıyor


    Çatışmanın ardından Topkapı Sarayı'nda hayat bu sabahtan itibaren normale döndü.  Rehberler eşliğinde Topkapı Sarayı'nı gezen turistler büyük bir ilgiyle dökme kapıya ve mermer sütunlara isabet eden kurşun ve saçma izlerine bakıyor. Libyalı saldırganın güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu saçma isabet eden ağaçları ve asker nöbet kulübesini de inceleyen turistler, hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmiyor.

    Öte yandan, dünkü saldırının ardından Topkapı Sarayı girişine konulmak üzere bir metal dedektör, saray kapısına getirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow