hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK'ten başarı puanı açıklaması

    YÖKten başarı puanı açıklaması
    expand

    YÖK'ten yapılan açıklamada, müstakil mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin, alanlarıyla ilgili yüksek öğretim programlarına yerleştirilirken Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (AOBP) 0,06 ile çarpılarak, elde edilen puanın puana eklenmesi uygulamasının devam edeceği bildirildi.

    Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan YÖK Genel Kurul Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Müstakil mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler alanlarıyla ilgili yükseköğretim programlarına yerleştirilirken AOBP'nin 0,06 ile çarpılarak elde edilen puanın, puana eklenmesi uygulaması devam edecektir. Adayların üniversiteye yerleştirilmelerine esas olmak üzere yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, AOBP'nin yüzde 12'sinin YGS ile LYS puanlarının eklenmesine karar verildi."

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

    Açıklamada, YÖK Genel Kurulunun dün ve bugün toplandığı anımsatılarak, eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının görüşüldüğü belirtildi.

    Açıklamada, 6 devlet üniversitesinde yapılan seçimle belirlenen 6 aday arasından, YÖK Genel Kurulunda yapılan seçim sonucunda Cumhurbaşkanlığı makamına sunulacak 3'er adayın isminin belirlendiği kaydedildi.

    Buna göre, Cumhurbaşkanlığına sunulacak isimler şöyle: "Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi: 1. Prof. Dr. Enver Alper Güvel, 2. Prof. Dr. Adem Ersoy, 3. Prof. Dr. Fatih Köksal. Bilecik Üniversitesi: 1. Prof. Dr. Azmi Özcan, 2. Prof. Dr. Ömer Torlak, 3. Prof. Dr. Enis Şahin. Galatasaray Üniversitesi: 1. Prof. Dr. Ethem Tolga, 2. Prof. Dr. İdil Kaya, 3. Prof. Dr. Rüstem Hacırüstemoğlu. Hacettepe Üniversitesi: 1. Prof. Dr. Murat Tuncer, 2. Prof. Dr. Uğur Erdener, 3. Prof. Dr. Cemil Cem Denk. Karabük Üniversitesi: 1. Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2. Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi, 3. Prof. Dr. Fatma Füsun Tatlıdil. Selçuk Üniversitesi: 1. Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 2. Prof. Dr. Mustafa Şahin, 3. Prof. Dr. Tahir Yüksek."

    Açıklamada, 4 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak YÖK'e önerilen, Canik Başarı Üniversitesi için Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Doğuş Üniversitesi için Prof. Dr. Elif Çepni, TED Üniversitesi için Prof. Dr. Öktem Vardar ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi için Prof. Dr. İzzet Bozkurt için olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği belirtildi.

    Rize Üniversitesinin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi yönünde Rize Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gelen teklifin de uygun görüldüğü bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow