hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "ABD ne talimat veriyorsa yerine getiriliyor"

    ABD ne talimat veriyorsa yerine getiriliyor
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in, "Türkiye Suriye için gerçek bir liderlik gösterdi" açıklamasını, "Adamlar ne talimat veriyorsa o talimatlar yerine getiriliyor; Türkiye tabi ki tam bir lider gibi davranıyor" dedi.

    İzmir'de partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorusu üzerine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in "Türkiye Suriye için gerçek bir liderlik gösterdi" açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi:

    "Adamlar ne talimat veriyorsa o talimatlar yerine getiriliyor, Türkiye tabi ki tam bir lider gibi davranıyor. Başbakan talimat üzerine Libya konusunda 90 derece dönüş yapmak zorunda kaldı. Bir dönem Suriye ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptı. Şimdi ne oldu da sorun doğdu. Arap Birliği'nde toplananlar demiş ki; Suriye'de insan hakları yok. Yürüyün gidin be kardeşim. Kendinize bakın ya. İnsan hakları dersi verenlere bakın. ABD'nin iki numaralı isminin Türkiye'nin Suriye konusunda lider olduğunu söylemesi kadar doğal ne olabilir? Bugüne kadar ne talep etti de Türkiye yerine getirmedi."

    "Çürümüş bir yasa"

    Tekin, Başbakan'ın ameliyatıyla Tam Gün Yasası'nı delmesini ise "Onu da Sağlık Bakanı'na sorarsanız o cevap verebilir. Yasa çıkarıyorsunuz ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı o doktora ihtiyaç duymak zorunda kalıyor. Çürümüş bir yasa olduğunu görmüş olduk" dedi.

    "Faşizmin ayak sesleri geliyor"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, ülkeye faşizmin ayak seslerini aşama aşama geldiğini öne sürerek, "503 öğrenci, 'parasız eğitim istiyorum' dedikleri için iktidarın aleyhine yazı yazan bir gazete ile okula gittikleri için cezaevinde yaşıyor. Onlara tahammül edemeyen bir anlayış, demokrasi ve özgürlüğü getirebilir mi? Faşizmin ayak sesleri aşama aşama geliyor" diye konuştu.

    "Örgüt değişimine ihtiyaç duyulabilir"

    Tekin, İzmir'de bazı CHP ilçe yönetimlerinin görevden alınma olasılığı için "Zaman zaman ihtiyaç duyulabilir ama ben örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı iken, milletvekili adaylığı nedeniyle istifa eden 46 il başkanının yerine atama yapmadım. Kendi içlerinden seçtiler. Disiplin sorunu olan yerlerde örgüt değişimine ihtiyaç duyulabilir. Benim görevden almalara karşı istifa resti çektiğim yönündeki haberler, asparagas" şeklinde konuştu.

    "Biz de üzüldük' diyerek İzmirliler'i avutamazlar"

    Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun siyasi olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

    "Operasyon tamamen siyasidir. İtibarsızlaştırmak için adete siyasi operasyon başlamıştır. İzmirliler olarak açık ve net olarak operasyon savcısının kim olduğunu biliyorsunuz. İyi polis, kötü polis ilişkisi içinde iki bakan "biz de üzüldük' diyerek İzmirliler'i avutamazlar. Operasyonun başında Başbakan var. Başbakan'ın İzmir halkıyla sorunu olduğu için bu noktaya getirmek istiyor. Belediyelerimize çok güveniyoruz, eksiklik ve aksaklık olabilir. Bunu bir tören halinde itibarsızlaştırmak ciddi sorunlar varmış gibi yansıtmak vicdani değildir. Sadece İzmir'de değil, birçok belediyede benzer operasyonlar oldu. Bundan sonra da devam edecektir. İktidara teklifim var. Parlamentoda sadece belediyeleri denetlemek için bir komisyon oluşturalım, öncelikle CHP'li belediyelerden başlayalım. AKP'li belediyelerin nasıl rant ve yolsuzluk batağında olduğunu tüm kamuoyu görsün."

    Mitinge çağrı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, pazar günü Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitingte "Mitingin adı 'demokrasi ve özgürlük' olacak. Son dönemlerde Türkiye'de demokrasi ve özgürlük konusunda sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Onlarca gazeteci binlere varan aydın iktidara karşı düşüncelerini açık ve net söyledikleri için cezaevinde yatıyor. Ana muhalefet olarak kendimizi sorumlu hissederek büyük bir miting yapacağız. Umut ediyorum ki İzmir halkı ilgi gösterecektir. O mitingten sonra da mücadelemiz devam edecek" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow