hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güldünya'nın babası yakalandı

    Güldünyanın babası yakalandı
    expand

    Sultanbeyli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Servet Taş'ın (38) katil zanlısı olarak aranan Mehmet Şerif Tören cinayette kullandığı tahmin edilen ruhsatsız bir silahla birlikte Bursa'da yakalandı. Tören, 2004'te töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'in babası.

    Servet Taş'ın yasak ilişki yaşadığı Güldünya Tören, 2004 yılında kardeşleri tarafından öldürülmüştü. Mehmet Şerif Tören'in kendisini yakalayan polislere müebbet hapse çarptırılan oğlunu cezaevinde ziyaret ettikten sonra cinayeti işlemeye karar verdiğini söyledi.

    Sultanbeyli'de 14 Kasım 2011'de Ahmet Yesevi Mahallesi Barbaros Caddesi Zeliha Sokak'ta sabah saatlerinde meydana gelen olayda, çalıştığı kargo şirketine gitmek için evinden çıkan Servet Taş, bir otomobilden inen kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Vücudunun çeşitli yerlerine 6 kurşun isabet eden Servet Taş olay yerinde hayatını kaybetmişti.

    Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Servet Taş'ın 2004 yılında ilişki yaşadığı için kardeşleri tarafından öldürülen Güldünya Tören'in babası Mehmet Şerif Tören tarafından öldürüldüğü tespit edildi.

    Üzerindeki tabanca incelemeye gönderildi

    Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra ortadan kaybolan Güldünya Tören'in babası Mehmet Şerif Tören'i yakalamak için operasyon başlatıldı.

    Operasyon sırasında Mehmet Şerif Tören'in saklanabileceği İstanbul, Bursa, Yalova, Bitlis, Diyarbakır ve Kocaeli illerinde 14 ayrı adres tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilen 50 polis bu adreslere giderek pusu kurdu. Dün sabaha karşı bu adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Bursa'da yapılan baskında Mehmet Şerif Tören gözaltına alındı.

    Polise direnmediği öğrenilen Mehmet Şerif Tören'in üzerinden olayda kullanıldığı tahmin edilen 9 mm çapında ruhsatsız bir silah ele geçirildi. Bu silahın olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için kriminal polis laboratuarına gönderildiği öğrenildi.

    Resmi ifadesinde sustu, sohbette anlattı

    Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Mehmet Şerif Tören'in "susma" hakkını kullanarak resmi ifade vermediği öğrenildi. Ancak kendisini yakalayan polislere Güldünya Tören cinayetinden sonra müebbet hapse mahkum olan oğlunu Bursa'da bulunan cezaevinde ziyaret ettikten sonra cinayet işlemeyi kafasına koyduğunu anlattı.

    Polislerle sohbet sırasında Mehmet Şerif Tören'in Bursa'ta bulunan akrabalarının ziyaretine geldiğinde oğlunu cezaevinde ziyaret ettiğini daha sonra bu akrabaları ile bir düğün için İstanbul'a geldiğini anlattığı öğrenildi. Bursa'ya döndükten iki gün sonra olayı gerçekleştirmek için tekrar İstanbul'a geldiğini anlatan Mehmet Şerif Tören'in polislere nerede ve kimlerin yanında saklandığı sorularını cevaplandırmadığı belirtildi.

    Otomobildeki ikinci kişide belirlendi

    Öte yandan polis Mehmet Şerif Tören'e cinayet sırasında yardım eden kişinin uzaktan akrabası Şahin I. (31) olduğunu tespit etti. Şahin I.'nın olay sırasında araçtan inmediği sadece otomobili kullandığı belirtildi. Polis Şahın I.'nın yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğünü belirttiler.

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mehmet Şerif Tören, Sultanbeyli Adliyesinde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

    Güldünya cinayeti

    Bitlis'te teyzesinin kızının kocasından hamile kalan Güldünya Tören, ailesi tarafından Küçükçekmece'de köylerinin eski imamı Alaatin Ceylan'ın yanına yerleştirildi. 22 yaşındaki Güldünya Tören aile meclisinin aldığı kararla 25 Şubat 2004'te kardeşleri tarafından sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı

    Olaydan yaralı olarak kurtulan Güldünya Tören hastaneye kaldırılmış, ancak ablalarının peşini bırakmayan kardeşleri, onu tedavisi sürerken sabaha karşı hasta yatağında vurarak öldürmüştü. Polis tarafından yakalanan kardeşi İrfan Tören müebbet hapse, Ferit Tören ise 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow