hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trajediyle başladı, vahşetle bitti

    Trajediyle başladı, vahşetle bitti
    expand

    Yalova'nın Çınarcık ilçesinde geçen yıl kaybolan 32 yaşındaki Şener Adalı'nın, kendisini terk eden eşi ile 3 yakını tarafından öldürüldükten sonra cesedinin parçalanıp bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı. Çift 2009'daki sel felaketinde 6 aylık bebeklerini kaybetmişti.

    Çınarcık'a bağlı Şenköy'de oturan Hanım ve Şener Adalı çiftinin mutlu evliliği, 6 aylık bebeklerinin sel felaketinde  ölümüyle kabusa döndü. 2009 yılı Kasım ayında yağmurlu bir günde bebekleri Mert Emre hastalandı. Hanım Adalı hayvanlara bakmak için o zaman 3 yaşında olan kızı Duygu ile köyde kalırken Şener Adalı oğlunu kucaklayıp Çınarcık'taki doktora götürmek için yola çıktı.

    Kocadere Beldesi'ne gelen Şener Adalı, üzerinden geçtiği tahta köprü selde yıkılınca, kucağında bebekle sel sularında sürüklenmeye başladı. Tüm çabasına rağmen elinden kayan bebek kaybolurken, Şener Adalı son anda dallara tutunup kurtuldu. Saatler süren aramalardan sonra Mert Emre bebeğin cesedi bulundu.

    Bu olay olay üzerine Hanım ve Şener Adalı çifti arasında geçimsizlik başladı. Bir süreyle sürekli tartışıp kavga eden çiftten Hanım Adalı, kızı Duygu'yu bırakarak Ortaburun Köyü'nde oturan babası Cemal Yurt'un evine döndü. Ardından da eşi Şener'in kendisini dövdüğünü öne sürerek boşanma davası açtı.

    Hayvanlar çalındı

    Şener Adalı'nın, eşinin evi terk etmesinden bir ay sonra, 150 bin lira değerindeki 21 büyükbaş hayvanı çalındı. Hırsızlık olayından evi terk eden eşi Hanım Adalı'yı sorumlu tutan Şener Adalı, 19 Aralık 2010 günü yakınlarına Ortaburun Köyü'ne gidip kayınpederi ve eşiyle konuşacağını söyledikten sonra motosikletle köyden ayrıldı.

    Bir daha kendisinden haber alınamayan Şener Adalı'nın babası Salih Adalı, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, oğlunun, gelini ve yakınları tarafından öldürülmüş olabileceği suçlamasında bulundu. Salih Adalı, katıldığı televizyon programlarında oğlu Şener Adalı'nın bulunması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil tüm yetkililerden yardım istedi.

    Mayıs ayında motorsiklet bulundu

    Yalova Jandarma Alay Komutanlığı, soruşturmayı çok yönlü sürdürürken, geçen mayıs ayında Şener Adalı'nın motosikleti ormanlık alanda bulundu. Başlatılan teknik takipte Hanım Adalı ve aile fertleriyle yakınlarının telefonları dinlemeye alındı.

    Önemli ipuçlarına ulaşan jandarma, Hanım Adalı'yı önceki gün gözaltına aldı. Çınarcık Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan Hanım Adalı, eşi terk ettikten sonra amcasının oğlu 33 yaşındaki Özkan Yurt ile birlikte olduğunu ve boşanma davasının sonuçlanmasının ardından evlenmeyi planladıklarını söyledi. Hanım Adalı, terk ettiği eşi Şener Adalı'nın öldürülmesini de şöyle anlattı:

    "Olay günü bize gelen Şener, ahırdaki hayvanların çalınmasından beni ve ailemi sorumlu tuttu. Evde tartışma çıktı. Olay sırasında evde benim dışımda amcam Süleyman Yurt, amcamın damadı Engin Efe ve amcamın oğlu ve ilişkim olan Özkan Yurt da bulunuyordu. Özkan, el ve ayaklarını bağladığı Şener'i tabancayla öldürdü. Cesedini 4 parçaya ayırdılar. Daha sonra ceset parçaları katıra yüklendi. Bu parçalar, 6-7 kilometre uzaklıktaki ormanlık alana götürülerek buraya gömüldü. Benim bildiklerim bu kadar."

    Hanım Adalı'nın bu ifadesinin ardından ilişkide olduğu amcasının oğlu Özkan Yurt, amcası 63 yaşındaki Süleyman Yurt ve onun damadı 35 yaşındaki Engin Efe de gözaltına alındı.

    Jandarma, özel eğitimli köpeklerle yaptıkları aramada Şener Adalı'nın gömüldüğü yerde ceset parçalarına ulaştı ve otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

    Bugün düğünü vardı

    Gözaltında sorgusu sürenlerden Özkan Yurt'un, bir süre Hanım Adalı ile ilişkisinin olduğu, ancak onunla evlenmekten vazgeçerek Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde oturan bir genç kızla nişanlandığı 3 Aralık 2011 günü düğünlerinin kararlaştırıldığı ortaya çıktı. Özkan Yurt'un cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınmasıyla düğün ertelendi.

    Cinayet suçlamasıyla gözaltında bulunan Hanım Adalı, Süleyman Yurt, Özkan Yurt ve Engin Efe'nin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow