hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye, ırçkçı cinayetlerin davasına müdahil olacak

    Türkiye, ırçkçı cinayetlerin davasına müdahil olacak
    expand

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Almanya'da yaşanan Neonazi cinayetleri davalarında ülke olarak müdahil olup hukukçularla bu davaları takip edeceklerini söyledi.

    Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gelen Şahin, Köln'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Merkezi'ni (UETD) ziyaret etti ve daha sonra yapımı süren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camisi inşaatında incelemelerde bulundu.

    Şahin, UETD'yi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Almanya'da işlenen ırkçı saldırıların arka planının kendilerince belli olduğunu ama Alman makam ve toplumu tarafından sonradan fark edilmiş bir acı hikayenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

    Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Almanya'da temaslarda bulunduğunu hatırlatarak Dışişleri olarak ta olayın takibinin yapıldığını belirtti.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir ekibin Alman tarafıyla kendi dillerinde ve terminolojilerinde enine boyuna olayı değerlendirdiklerini belirten Şahin, Alman toplumunun bu olayla ilgili gerçeğin farkına varmış olmalarının tek sevindirici gelişme olduğunu kaydetti.

    İdris Naim Şahin, Almanya'nın bu sınavı başarıyla geçireceğini inandığını ve bunu ümit etmek istediğini kaydetti.

    Türkiye ve Türk milletinin tehlikeli değil şahsiyetli olduğunu söyleyen Şahin, "Haklı olduğumuz her yerde varız, tüm dünyada varlığımızı yaşayacağız" dedi.

    Şahin, iki ulusun özel hukuklarının verdiği hakkaniyet içerisinde bu meseleyi takip edeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Şahin, cinayet davalarında ülke olarak müdahil olup hukukçularla bu davaları takip edeceklerini söyledi.

    Daha sonra Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camisi inşaatında incelemelerde bulunan Şahin, burada Berlin Din Hizmetleri Müşaviri Prof Dr. Ali Dere'den cami inşaatı hakkında bilgi aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow