hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "BDP'liler Meclis'te olacaklarsa önce..."

    BDPliler Mecliste olacaklarsa önce...
    expand

    Partisinin istişare toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, BDP'ye yüklendi. "BDP, çözümün bir parçası olmak yerine, terörün bir parçası olmakta ısrarcı oldu" diyen Erdoğan, ''yeri geldiği zaman herkese haddini bu parlamento, parlamento dili ile bildirir'' diye konuştu.

    AK Parti İstişare Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın gündeminde BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları vardı.

    BDP'li vekillerin terörü kınamasını isteyen Erdoğan,  "Hiç kimse kusura bakmasın eğer Meclis'te olacaklarsa önce terörü desteklemediklerini göstersinler. Terör örgütüyle organik bağlarını kessinler. Terörü kınasınlar. Yoksa terör örgütünün bir uzantısı olarak TBMM'nin çatısı altında olmayı biz kabul etmiyoruz, böyle bir şeyi kabullenmiyoruz.  Hem silahı öveceksin, hem bu Meclis'in çatısı altında duracak, dokunulmazlık zırhı altında duracaksın. Biz, en başından beri siyaset yolunun açık olması için mücadele veriyoruz. Biz siyaset yolunu açık tuttukça BDP bunu bir sistem açığı gibi gördü. Bunu istismar etmenin, bundan istifade etmenin kolaycılığına kaçtı" dedi.  

       BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkanları da eleştiren Erdoğan şunları söyledi: "Yeri geldiği zaman haddini, herkese yine bu Parlamento, parlamento dilinde bildirir. Aksi takdirde yaptıkları yanlarına kar kalır. Şimdi birileri çıkmış bize 1992, 1994'ten bahsediyor. Kusura bakmasınlar sene 2012. Bugün biz 1994'te değiliz, 2012'deyiz. Bugünün şartlarıyla o günün şartları bir değil ve rahatlıkla istedikleri gibi kalkıp at oynatmalarına müsaade edemeyiz."


    "İsrail aklını başına alsın"

    Erdoğan, "İsrail bilmelidir ki bölgede bugünün siyasi ve toplumsal haleti ruhiyesi dünden çok, ama çok farklıdır. Bunu dikkate alarak İsrail, artık kandan ve gözyaşından beslenmeyiterk etmek mecburiyetindedir. En başta kendi halkını kandırmaktan, en başta kendi halkına zulmetmekten kaçınmak zorundadır" dedi.

    "Evet İsrail bölgeye zarar veriyor" diyen Başbakan sözlerine, "Bölge barışına zarar veriyor, ama İsrail dışına zarar verdiği kadar kendi içine, kendi halkına, kendi vatandaşlarına da büyük zarar veriyor. Filistin için başlayan sürecin İsrail için de başlamasını, İsrail'in artık aklını başına almasını samimi şekilde temenni ediyoruz" diye devam etti.

    Başbakan "Biz Filistin'de bölünmüşlük görmek istemiyoruz. Biz Filistin'de bir parçalanmayı kabul etmiyoruz. Biz Filistin'de asla nifak görmek istemiyoruz. Biz Filistin toprakları üzerinde kardeşin kardeşe küslüğüne, hatta çatışmasına asla ve asla şahit olmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

    CHP'ye eleştiriler

    Erdoğan konuşmasında yine CHP'yi hedef aldı.

    Başbakan, "Dersim'de katledilen Seyit Rıza'nın üzerini örtenler, elbette Suriye'yi elbette Filistin'i elbette Gazze'de niye gözyaşı döktüğümüzü anlayamazlar. Kendi ülkesinin Dışişleri Bakanı'na dünyanın gözü önünde en amiyane küfürleri eden bir genel başkan elbette Türkiye'nin dış politikasını anlayamaz. Böyle bir genel başkan, demokrasimiz için çok büyük bir talihsizliktir. Allah, CHP seçmenine, CHP'ye gönül vermiş tüm vatandaşlarıma sabır versin" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow