hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Katsayı iptali için dava açan siyasi hasmımızdır"

    Katsayı iptali için dava açan siyasi hasmımızdır
    expand

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kim YÖK'ün katsayı uygulamasına son veren kararının iptali için Danıştay'da dava açarsa, bundan sonra BBP'nin ve Alperenlerin siyasi hasmı olacağını söyledi.

    Destici, parti genel merkezinde toplanan Merkez Karar Yürütme Kurulu öncesinde, basın toplantısı düzenledi.

    YÖK'ün katsayı uygulamasına son veren kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Destici, YÖK'ün bu kararla, "yıllardır uygulanan zulme" son verdiğini kaydetti.

    Yıllardır uygulanan katsayı farkının, binlerce imam hatip ve meslek lisesi mezunu için büyük adaletsizlik olduğunu savunan Destici, YÖK'ün katsayıyı kaldıran kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle hiç bir kesim tarafından Danıştay'da dava açılmamasını umduklarını dile getirdi. Destici, "Kim YÖK'ün bu kararının iptali için Danıştay'a giderse, bundan sonra bizim ve Alperenlerin siyasi hasmıdır" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, şike cezalarında indirim öngören yasayı TBMM'ye geri göndermesini de değerlendiren Destici, Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

    "6 ay önce çıkmış yasa nasıl değişiyor, kime kıyak yapıyorsunuz, kimi kurtarmaya çalışıyorsunuz?" diye soran Destici, anayasa, terörle mücadele, dış politika gibi konularda bir araya gelemeyen siyasilerin bu "kıyak" yasada nasıl bir araya geldiklerinin sorgulanmasını gerektiğini ifade etti.

    Yasayı "utanç yasası" olarak niteleyen Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, 1 hafta önce yasayla ilgili çekincelerini içeren bir mektup yazdıklarını anımsattı.

    Destici, "Sayın Cumhurbaşkanım, milletin vicdanını dinleyerek, TBMM'nin üzerine atılan bi kara lekeyi bertaraf etmiştir" dedi.

    Mustafa Destici, Dersim tartışmalarına da değinerek, "mazlumların adı ve ahının, siyasi malzeme olmamasını" istedi. Dersim olaylarının "eşkıya ve mazlum" ayrımı yapılarak, bilim adamları tarafından ortaya konulması gerektiğini kaydeden Destici, Dersim konuşulacaksa İstiklal Mahkemelerinin, Başbağlar katliamının, 6-7 Eylül olaylarının da gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. 

    Destici, "Sayın Başbakana sesleniyorum; zulüm defterini aç, mazlumların hakkını iade et. Bu görev senin" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow