hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül ve Arınç'ı "liderlik sevdası" ile suçladı

    Gül ve Arınçı liderlik sevdası ile suçladı
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin hedefinde "şike yasasını" veto eden Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vardı. Gül'ü, hastalığından yararlanarak Başbakandan "rol çalmak" ile suçlayan İnce, Arınç için de, "Bu ülkenin Başbakanı hasta yatağında Bülent Arınç liderlik sevdasında" ifadelerini kullandı.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda "Şike Yasası" olarak nitelenen yasayı iade etmesini değerlendirirken, "Sayın Cumhurbaşkanı herhalde Cumhurbaşkanı olduğunu hatırladı. Çankaya noterinin ötesinde bir kurum olduğunu hatırladı" dedi.

    İnce, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu bir kere daha görüşmek üzere TBMM'ye iade etmesiyle ilgili düşünceleri sorulan İnce, şunları söyledi:

    "Şu ana kadar toplumu yakından ilgilendiren, rahatsız eden onlarca yasanın AKP tarafından dayatma ile, AKP çoğunluğunun gücü ile çıkarılmış, onlarca yasayı geri göndermemesine rağmen bugün 4 partinin de imzaladığı bir yasayı geri gönderiyor. Buradan şu sonuç çıkıyor: Bir 'AKP'ye tek başıma karşı koymadım. Çünkü AKP'nin tek başına kanun teklifi değil'. İki rol kapma sevdasında mı? Üç, Cumhurbaşkanlığı görevini yeni mi hatırladı? Şimdiye kadar neredeydin? Bu çok ilginç, gerçekten şaşkınım. Kahramanlığa mı soyunuyor?"

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarına da değinen İnce, "Hele Bülent Arınç'ın açıklamaları. Ona gerçekten yakıştıramadım. Hasta yatağında birisi var. Partinin Genel Başkanı ve bu ülkenin Başbakanı. Başbakan hasta yatağında Bülent Arınç liderlik sevdasında. Gerçekten ilginç. Çok şaşkınım" diye konuştu.

    "Sağlığına dua ediyorum"

    Ana muhalefet partisinin grup başkanvekili olarak kendisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığına dua ettiğini ifade eden İnce, "Bu ülkenin Başbakanı, insan. Konuşurken nezaket dahilinde konuşmaya çalışıyorum. Hasta bir insanı incitmemek istiyorum. Gerçekten bir kaç gündür alt perdeden sakin konuşuyoruz. Sayın Bülent Arınç liderlik sevdasında, Sayın Abdullah Gül liderlik sevdasında" dedi.

    İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Ameliyat olmuş hasta yatağında bir Başbakan. 'Buradan ben çıkar mıyım' diye veto eden bir Cumhurbaşkanı. Ben 'Biat etmedim' diyen bir Bülent Arınç. Ayıp yakışmıyor. Başbakanın hastalığından yararlanarak liderlik sevdasına düşmüşler, hiç yakışmıyor. Bunca yıllık arkadaşlar. 'Ya sen, ya Abdullah Gül ya benim'. Tekrar bu noktaya mı geldik. Ben yakıştıramıyorum. Gerçi başka bir partinin sorunu bu. Ama ülkenin Başbakanı hasta yatağında yatarken takım arkadaşlarının rol kapmaya çalışması... Siyaseti bu platformda görmek istemiyorum. Siyaset bu platformda olmamalı. Daha düz daha saf daha iyi niyetli bir platformda olmalı."

    Cezalar ağır

    İnce, yeni bir kanun tasarısı hazırlanıp hazırlanmayacağı yönündeki bir soruya "Bilmiyorum arkadaşlarla değerlendirme yapmadım" dedi. İnce, yasadaki cezaların ağır olup olmadığı sorusuna da "Kişisel fikrim bence ağır" cevabını verdi. İnce, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, PKK'nın üst düzey yöneticisinin yakalandığına dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine "Sayın Arınç'ın bugünlerde devlet işleri ile ilgili söylediklerini bir kere daha teyit etmek lazım. Çünkü kişisel hırsları ile ilgileniyor. Bu ara yanlış yapabilir. Umarım öyledir. Teyide muhtaçtır diye düşünüyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow