hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de dernek binasına baskın!

    Tuncelide dernek binasına baskın
    expand

    Tunceli'de polis Demokratik Haklar Derneği'ne operasyon düzenleyerek aralarında dernek başkanı Evrim Konak'ın da bulunduğu 4 yöneticiyi gözaltına aldı.

    Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabaha karşı kentte 4 ev ile Demokratik Haklar Derneği şubesine operasyon düzenledi.

    Operasyonda dernek başkanı Evrim Konak ile yöneticiler Murat Kur, Deniz Kırbağ ve Hıdır Yıldız gözaltına alındı.

    Dernek binasında yapılan aramada bazı belge ve dokumana da el konuldu. Dernek yönetcilerinden İbrahim Yolcu, polisin dernek binası yaptığı baskında kapısını kırıp içeriye girdiğini ve her yeri dağıttığını iddia etti. Gözaltı ve aramalarla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Yolcu, "Gözaltına alınanlar ile ilgili 24 saatlik kısıtlama kararı olduğu için avukatları bile arkadaşlarımız ile görüşemiyor" dedi.

    Yetkililer, dernek binasında yapılan aramanın Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonla ilgili bazı kişilerin aranmasının sürdüğü kaydedildi.

    Gözaltına alınanlar arasında bulunan dernek başkanı Murat Kur, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Tunceli'de bağımsız belediye başkan adayı olmuş ve başkan seçilen BDP'li Edibe Şahin'in ardından ikinci en fazla oyu almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow