hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydınlık Gazetesi'nin sahibinin evine polis baskını

    Aydınlık Gazetesinin sahibinin evine polis baskını
    expand

    Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu evinde polisin yaptığı arama sonunda gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Sabuncu'yu desteklemek için evinin önünde bekleyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Sabuncu'yu emniyete götüren ekip otosunun önüne atlayan bir kişi ise düşerek yaralandı.

    Ergenekon soruşturması kapsamında saat 07.00 sıralarında başlayan Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun evindeki arama sona erdi. Yaklaşık 5.5 saat  süren arama sonunda Mehmet Sabuncu gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Polisin içerde arama yaptığı saatlerde Mehmet Sabuncu'yu desteklemek için evinin önüne gelen grup hükümet aleyhinde sloganlar attı. Ortamın gerginleşmesi üzerine evin önüne çevik kuvvet ekipleri bariyer oluşturdu.

    Arbede çıktı

    Mehmet Sabuncu apartmandan polisler eşliğinde çıkarıldığı sırada Sabuncu'nun götürülmesine engel olmak isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı.

    Ekip otosunun önüne kesen grubu polis kalkanlarıyla itekleyerek uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan arbedede bir kadın yere düşerken düşen kadın polisler ve arkadaşları tarafından kaldırıldı. Mehmet Sabuncu'nun içinde bulunduğu sivil polis otosu kalabalığın arasından çıkmak isterken, Sabuncu'yu desteklemek için gelenlerden birisi aracın önüne atlayınca ekip otosunun çarpmasıyla birlikte yere düştü.

    Ekip otosu Sabuncu'nun evinin önünden ayrılırken Mehmet Sabuncu'yu destekleyen gruptan bazıları da bir müddet ekip otosunun arkasından koştu. Aracın çarpmasıyla yere düşen kişi arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Polisin yaklaşık 5.5 saat süren aramanın ardından evdeki bilgisayarda bulunan bilgi ve belgeleri kopyalayıp incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdüğü öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow