hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürsel Tekin'den annesine acı veda!

    Gürsel Tekinden annesine acı veda
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in annesi Heyrat Tekin'in cenazesi merkez solun bir araya gelmesine vesile oldu. İStanbul Şakirin Camii'ndeki törende Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

    Heyrat Tekin için cenaze töreni Karacaahmet Mezarlığı içindeki Şakirin Camisi'nde düzenlendi. Cenazeye başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

    Törene Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ da geldi. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal cenazeye çelenk gönderdi. Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da çelenk gönderdi.

    Gürsel Tekin kardeşleri Yüksel, Cevdet ve Tuncel Tekin'le birlikte taziyeleri kabul etti. Tekin taziyeleri kabul ederken hemen yanında CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamayligil de yer aldı.

    Başbakan Erdoğan'ın da Tekin'i telefonla arayarak başsağlığı dilediği öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan gelerek cenazeye katıldı. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap eşlik etti.

    Tekin'in gözyaşları...

    Öğle namazının ardından cenaze namazını CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve bir süre önce görevden alınan İstanbul Eski Müftüsü Mustafa Çağrıcı kıldırdı. Helallik alınması sırasında Gürsel Tekin'in gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

    Hayrat Tekin'in cenazesi toprağa verilmek üzere camiden çıkarıldı. Tabutu taşıyanlar arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da yer aldı. Hayrat Tekin'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cenazeden ayrılırken habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamadı. Kılıçdaroğlu tekrar Ankara'ya dönmek üzere havalimanına geçti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow