hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DHA muhabirlerinin adı Van caddelerinde

    DHA muhabirlerinin adı Van caddelerinde
    expand

    Van Belediye Meclisi, deprem enkazında kalarak yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in adını caddelerde yaşatacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın önerisi üzerine kentte yaşanan ikinci depremde Bayram Oteli enkazında kalarak hayatlarını kaybeden gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in isimlerinin iki caddeye verilmesi, meclis toplantısında kararlaştırıldı. Karara göre, Koçibey Caddesi’ne Cem Emir Caddesi, Gölbaşı Caddesi’ne ise Sebahattin Yılmaz Caddesi isimleri verildi. Önerge Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

    Van Belediye Meclisi’nin önceki gün çadırda başlattığı Aralık ayı toplantıları devam ediyor. BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın başkanlık yaptığı toplantıda, "İller Bankası’ndan 15 Milyon TL kredi", "Toplu taşıma araçlarından alınacak harçların 6 ay ertelenmesi" ve "Bayram Oteli enkazında kalarak yaşamlarını yitiren Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in isimlerinin kentin iki caddesinde yaşatılması" önergeleri görüşüldü.

    Toplantı öncesi konuşan Van Belediye Başkanı Kaya, belediye gelirlerinin giderek düştüğünü söyledi. Deprem sonrası özellikle belediyenin öz gelirlerinin tamamen bittiğini belirten Başkan Kaya, belediyenin daha önce yaptığı bazı çalışmalarla ilgili ödemelerde güçlük çekildiğini, bu ödemelirin yapılması için de İller Bankası’ndan 15 Milyon TL kredi alınması gerektiğini ifade etti. Önergeyi meclisin onayını sunan Belediye Başkanı Kaya’ya belediye meclis üyeleri de destek vererek önergeyi oy birliği ile oyladı.

    Kentte yaşanan depremden dolayı hasar gören altyapı, üstyapı ve kentin yeniden yapılandırılmasına yönelik komisyon önerisi üzerine tartışan meclis, komisyonun bir yıl boyunca devam etmesi ve komisyona meclis üyeleri İdris Canbay, Gıyasettin Gültepe ve Ümit Kanun seçilmesine karar verdi. Kurulacak komisyonun içerisinde Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü de yer alacak.

    Oybirliğiyle kabul edildi

    Van’da yaşanan ikinci depremde Bayram Oteli enkazında kalarak yaşamlarını yitiren Gazeteciler Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ın isimlerinin kentin iki caddesinde yaşatılması’ önergelerini de görüşen Van Belediyesi meclisi bu konuda da karar aldı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın önerisi ile meclise sunulan önerge, meclis üyelerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından karar verildi. Van Belediye Başkanı Kaya’nın önerisi üzerine bu yıl Van Belediyesi tarafından tam bir caddeye dönüştürülen Koçibey Caddesi’ne "Cem Emir Caddesi", Gölbaşı Caddesi’ne ise "Sebahattin Yılmaz Caddesi" isimleri verildi. Önerge Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow