hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana suya gömüldü, hayat durdu!

    Adana suya gömüldü, hayat durdu
    expand

    Adana'da şiddetli yağmur kentte günlük hayatı felç etti. Birçok mahallede evleri su basarken, bulvarlar gölete döndü.

    Merkez Seyhan İlçesi'nin Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Şehit İlbey Gülbey İlköğretim Okulu, her yağmurda olduğu gibi yine sular altında kaldı.

    Okulun bahçe kapısından içeriye dolan yağmur suları nedeniyle avlu kullanılamaz hale geldi. Ders aralarında binadan çıkmasına izin verilmeyen öğrenciler, dağılım saatinde dışarı çıkmak zorunda kalınca ortalık karıştı.

    Zilin çalmasıyla bahçeye akın edenler ile derse yetişmek için okula gelenler tam bir karmaşanın yaşanmasına neden oldu. Suyun içinde ilerlemekte zorlanan çocuklar, avludaki çiçeklik duvarını kullanmak zorunda kaldı. Bazı öğrenciler, duvarın üzerinde ilerlerken, bazıları da ıslanmayı göze alıp, suyun içinde yürümek zorunda kaldı.

    Her yağmurda aynı durumun yaşandığını dile getiren bazı veliler ise çocuklarını kucaklarına alıp, taşıyarak binaya götürdü.

    Kentin Fevzipaşa, Levent, Fatih, Yurt, 19 Mayıs, Yeşilevler ve Barış Mahallesi'nde yaşamı olumsuz etkileyen yağış nedeniyle ev ve işyerleri su altında kaldı. Bazı mahallelerde trafoların zarar görmesi nedeniyle elektrik kesintileri yaşanırken, sinyalizasyon sisteminde yaşanan aksaklıklar bir çok yerde trafiği durma noktasına getirdi.

    Yollar tıkandı

    Yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Bazı yerlerde itfaiye ekipleri tıkanan rögar kapaklarını açmak için yoğun uğraş verdi.

    Adana Valiliği'nin yakınlarında bulunan Karaisalı Caddesi üzerindeki demiryolu köprüsünün altı da su altında kaldı. İki yönlü yolun bir tarafı ekipler tarafından trafiğe kapatıldı. Araç sürücüleri her yağmur sırasında yolun trafiğe kapatıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

    ASKİ ekipleri yoğun uğraşlar sonucu köprü altındaki tıkanan rögar kapaklarını açarak suyu tahliye etti. Belediyeevleri Hilmi Kürklü Bulvarı üzerinde yama yapılmış olan asfalt çöktü. 100'üncü yıl Mahallesi'nde ise su taşkınları yüzünden araçlar yolda kaldı.

    Meteoroloji ölçüm yapamadı

    Aşırı yağışlara karşı vatandaşları uyaran meteoroloji yetkilileri, yağışların cuma akşamına dek sürmesinin beklendiğini duyurdu. Devlet Meteoroloji İşleri Adana Bölge Müdürlüğü Ekip Şefi Mustafa Gülüm, "Bilgisayar sisteminde yaşanan bir arıza nedeniyle ne kadar yağış alındığını tam ölçemedik. Manuel ölçüm yapıyoruz. Sonuçlarını daha sonra alacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow