hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hak mücadelesi yargılanamaz"

    Hak mücadelesi yargılanamaz
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hopa davası duruşmasını milletvekili arkadaşlarıyla birlikte izleyeceklerini belirterek, "Hak mücadeleleri yargılanamaz diyenleri, demokrasi ve özgürlük isteyenleri yalnız bırakmayacaklarını" belirtti.

    Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Hopa davasının yarın yapılacak ilk duruşması için Ankara Adliyesinde olacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

    "Hak mücadeleleri yargılanamaz diyenleri, demokrasi ve özgürlük isteyenleri yalnız bırakmayacağız. Biliyoruz ve görüyoruz ki, AKP kendisine muhalif hiçbir protestoyu cezasız bırakmıyor. AKP ülkede demokrasinin, özgürlüklerin ve hakların kullanılmasına izin vermiyor. Bugün ülke açık bir cezaevine dönüştürülmüş durumdadır. Hopa davası herkes için büyük bir vicdan sınavıdır. Gencecik insanları, protesto ediyor diye aylarca cezaevlerinde tutmak bu yüzyılın mantığının kabul edeceği bir durum değildir. AKP'nin nasıl bir zihniyete sahip olduğu artık herkesin malumu olmuştur. Hopa davası sıradan bir dava ve yargılanma değildir. Çünkü bu davada en temel insan hakkı yargılanmaktadır. Kimse bu insanlık ayıbına seyirci kalmamalıdır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow