hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cübbeli Ahmet Hoca tutuklandı

    Cübbeli Ahmet Hoca tutuklandı
    expand

    "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

    Ahmet Mahmut Ünlü akşam saatlerinde de rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

    Soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Ünlü, soruşturma Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından yaklaşık 5 saat sorgulanmış daha sonra tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

    Nöbetçi mahkemedeki sorgusunun başlamasından önce Ünlü, ani şeker yükselmesi ve tansiyon şikayeti ile ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Haberi alan Ünlü'nün yakınları da hastane önüne geldi. Hastane önünde Ünlü'nün sağlık durumu hakkında bilgi almak için bekleyen yakınlarından birisi ise dua etti.

    Öte yandan yine tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen ismi öğrenilemeyen bir kadın şüpheli de rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Karagümrük çetesi

    Bu arada kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütü üyelerinin, "şantaj amaçlı olarak bazı iş adamı ve zengin kişilerin kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışılması" ile "çaresizliklerinden yararlanarak ülkeye fuhuş amaçlı kadın sokulması ve barındırılması" gibi suçlara karıştıkları öne bildirildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde faaliyet gösteren çıkar amaçlı bir silahlı suç örgütüne yönelik geçmişte birçok kez operasyon düzenlendiği, bu operasyonlar sonucunda örgüt yöneticileri ile üyelerinin yakalanarak tutuklandığı, bu sayede örgütün etkinliğinin büyük ölçüde azaltıldığı hatırlatıldı.

    Aynı suç örgütünün cezaevi dışında bulunan üyelerinin son dönemde tekrar faaliyetlerine başladığı bilgisi edinilmesi üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "tehdit", "şantaj", "fuhuş amaçlı insan ticareti", "fuhşa aracılık" ve "fuhuş için yer temin etmek" suçlarının işlendiğinin belirlenmesi üzerine operasyon düzenlenerek 13 kişinin yakalandığı vurgulandı.

    Bu kişilerle birlikte çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, suç örgütü üyelerinin "2011 yılı içerisinde çok sayıda kişinin tehdit edilmesi", "şantaj amaçlı olarak bazı iş adamlarının kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışılması", "tehdit ve baskı yoluyla bazı yabancı uyruklu kadınların fuhşa sevk edilmesi", "fuhşa aracılık edilmesi, fuhşa yer temin edilmesi ve fuhşun yolunun kolaylaştırılması" ile "çaresizliklerinden yararlanarak ülkeye fuhuş amaçlı kadın sokulması ve barındırılması" suçlarına karıştıkları bildirildi.

    Açıklamada, gözaltına alınan bu kişilerden 5'inin tutuklandığı, 2'sinin mahkemeden, 6'sının da savcılıktan serbest bırakıldığı hatırlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow