hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürcistan'a pasaportsuz geçiş başladı

    Gürcistana pasaportsuz geçiş başladı
    expand

    Türkiye ile Gürcistan arasındaki kimlikle geçiş uygulaması başladı. Türkgözü Sınır Kapısı'ndan ilk günü 100 kişi giriş yaparken, 140 kişi de çıkış yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Gürcistan'a kimlikle geçişin başladığı ilk gün 100 kişinin giriş, 140 kişinin çıkış yaptığını söyledi.

    Vali Tekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasındaki kimlikle geçişlerin iyi sonuç verdiğini belirterek, 9 Aralık Cuma günü Türkgözü Sınır Kapısı'ndan pasaportla 83 kişinin giriş, 86 kişinin çıkış yaptığını hatırlattı.

    Dün kimlikle geçişin başlamasıyla giriş ve çıkış yapanların sayısının arttığını ifade eden Tekmen, "Kimlikle geçişin başladığı ilk gün hafta sonu olmasına rağmen 100 kişi giriş, 140 kişi çıkış yaptı. Söz konusu artış, kimlikle geçişin verdiği kolaylıktan kaynaklanıyor" dedi.

    Vatandaşların kimlik uygulamasından memnun olduğunu belirten Tekmen, şunları kaydetti:

    "Kimlik uygulaması vatandaşa çok yaradı. Çok ciddi bir memnuniyet söz konusu. Cuma gününe göre giriş çıkışlarda çok ciddi bir artış var. Üstelik hem kimlikle uygulamanın ilk günü hem de hafta sonu olmasına rağmen giriş ve çıkış sayısı arttı, önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Sonuçlar bunu gösteriyor."

    Giriş ve çıkış sırasında sorun yaşanmadığını ifade eden Tekmen, "Karşı taraf, kimliğinde TC kimlik numarası olmayan ile fotoğrafsız kimlikleri kabul etmedi. Bunlar ilk gün için normal bir durum. Tabii ki bunların da düzelmesi için çalışma başlattık. Gerekli yerlerle görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

    Vali Tekmen, şu anda giriş ve çıkışların 09.00 ile 19.00 saatleri arasında yapıldığını, talep olursa 24 saat boyunca giriş ve çıkış yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow