hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boğaziçi'nde Devrimci Karargah protestosu

    Boğaziçinde Devrimci Karargah protestosu
    expand

    Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Özcan'ın tutuklanmasını protesto etmek için okulda eylem yapıldı. Eyleme katılan Özcan'ın annesi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslendi: "Kızımı serbest bırakın."

    Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaklaşık yüz kişilik grup, Devrimci Karargah Soruşturması kapsamında arkadaşları Şeyma Özcan’ın gözaltına alınarak tutuklanmasını protesto etmek için Etiler’de bulunan Güney Kampusü’nde toplandı.

    "Arkadaşın tutuklu haberin var mı?" yazılı pankart açan öğrenciler, "Şeyma Özcan onurumuzdur" , "Tutuklamalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Yıldız Tar, "Geçtiğimiz Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Şeyma Özcan’ın Devrimci Karargah operasyonları adı altında keyfi bir şekilde gözaltına alınarak tutuklandı" dedi.

    Muhalif kimliğiyle tanınan arkadaşlarının asılsız iddialarla tutuklandığını ileri süren Tar, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

    Şeyma Özcan'ın annesi de eylemdeydi

    Basın açıklamasının ardından söz alan Şeyma Özcan’ın annesi Sultan Özcan, kızının çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve tutuklu kaldığı süre boyunca derslerinden çok geri kalacağını belirterek, “Buradan yetkililere özellikle de Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sesleniyorum. Lütfen kızımı çocuğumu bırakın. Kızımın serbest bırakılmasını istiyorum" diye konuştu.

    Bandista da katıldı

    Öğrenciler daha sonra muhalif kimliği ile tanınan  Bandista’nın müzikleri eşliğinde üniversite içinde dolaştı. Son olarak işgal eyleminin yapıldığı kafe önüne gelen öğrenciler yine burada Grup Bandista eşliğinde halaylar çekti, danslar etti. Eyleme bazı öğretim görevlilerinin de destek vermesi dikkat çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow