hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "Tahliyeler bekliyoruz"

    Demirtaş: Tahliyeler bekliyoruz
    expand

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bugün duruşmalar başlıyor, kaç gün sürecek bilmiyoruz. Ama, umut ediyorum ki arkadaşlarımızın, duruşma serisinin sonunda birçoğu tahliye olacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden, PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya ilişkin davanın duruşmasını BDP'li bazı milletvekilleriyle beraber izlemeye gelen Demirtaş, adliye girişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

    Bilinen davanın bir duruşmasının daha başladığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

    "Biliyorsunuz uzun süreden beridir duruşmalar ilerlemiyordu, bir tıkanıklık vardı. Mahkeme arkadaşlarımızı toplu halde getirmeyi kabul etmiyordu. Anadilde savunmayı kabul etmiyordu. Şimdi o vesileyle de avukatlar duruşmalara girmeme kararı almışlardı ve en son yapılan duruşmada bu sorunların bir kısmı aşıldı. En azından bugün tutuklu olan arkadaşlarımızın tamamının getirilmesini
    bekliyoruz. Mahkeme tamamının getirilmesine karar vermişti.

    Avukat arkadaşlarımız da duruşmaya girecekler. Umut ediyoruz ki duruşmada ilerleme olur. Anadilde savunma yapma hakkı bu duruşmada en azından tanınır. Çünkü arkadaşlarımız neredeyse 3 yılı dolduran bir tutukluluk süresini geride bıraktılar. O zamandan bu zamana kadar maalesef bir tek kişi bile tahliye olmadı. Bugün artık geç de kalınmış olsa bu duruşmalardan tahliye çıkması arkadaşlarımızın tahliye olması, ben inanıyorum ki; Türkiye'de çözüm umutlarını, çözüme dair arayışları güçlendirecektir. Bizim mahkemeden beklentimiz budur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş, bu davanın siyasi bir dava olduğunu, yargılananların da yargılayanların da bildiğini öne sürerek, "Bugün duruşmalar başlıyor, kaç gün sürecek bilmiyoruz. Ama umut ediyorum ki arkadaşlarımızın duruşma serisinin sonunda birçoğu tahliye olacaktır. Beklentimiz odur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow