hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karakoldaki dayağa validen özür geldi

    Karakoldaki dayağa validen özür geldi
    expand

    İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karabağlar Karakolu’nda polis dayağına maruz kalan Fevziye Cengiz’den özür diledi. Vali Kıraç, "Elleri bağlı, çaresiz bir kadına yapılan kötü muamelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Mağdur aileye psikolojik destek vermek istiyoruz" dedi.

    Kanal 35 televizyonunda 'Z Raporu' adlı programa katılan Vali Kıraç, program sunucusu Halit Tunç’un sorusu üzerine, Fevziye Cengiz'in Karabağlar Karakolu’nda polislerce dövülme görüntülerini değerlendirdi.

    Vali Kıraç, şunları söyledi: "TV’de ve sosyal paylaşım sitelerinde izlediğim görüntüler sarsıcıydı. Bir kadına değil, bir insana, herhangi bir canlıya yapılmaması gereken bir muameleyle yüzleştik. Anında İçişleri Bakanımla görüştüm, Emniyet Müdürü'nü aradım ve olaya katılanları işten el çektirdim. O arkadaşlarımızın, bu mesleğe, bu hakareti yapmamaları gerektiğini düşünüyorum. Zaten adli soruşturma devam ediyor.

    Olay geçtiğimiz 7’nci ayda olmuş. Karakollarımızda bütün kayıtlar kesintisiz biçimde 24 saat yapılıyor. Bu olayın kayıtları da yine polisçe yapılmış, İzmir polisi, performansı, insan haklarına saygıda, vatandaşın memnuniyetinde, Türkiye ortalamasında ilklerdedir. Bu olayı çok büyük bir aile olan İzmir polisine mal etmek üzüntümüzü daha da arttır.

    İzmir Valisi olarak sayın Fevziye Cengiz’den özür diliyorum. Bu ülkede kadın, erkek fark etmez, herkes birinci sınıf vatandaştır. Polisin görevi vatandaşını korumak, hukuk kuralları içinde görev yapmaktır. Elleri bağlı, çaresiz bir kadına yapılan kötü muamelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Mağdur aileye psikolojik destek vermek istiyoruz."

    "Asla ayrım olmaz"

    Gazeteci Tunç’un, olayın bir müzikholde yapılan denetimlerle başladığını, kentteki sosyal mekanlara polisin yaptığı denetimlerde kötü davrandığı algısı oluştuğunu sorması üzerine Vali Kıraç, "Böyle bir ayrım asla ve asla olamaz. Kahvehanede, sokakta araçta bir vatandaşın kimliği sorulurken gösterilen insani hassasiyet, kentin barlarında, otellerinde, müzikhollerinde, türkü barlarında da gösterilmek zorundadır. Farklı bir muamele asla ve asla olamaz. İzmir, hoşgörü ve bir kültürel, tarihsel bakımdan zengin bir hazineye sahiptir. Böylesine ferdi bir olayı lütfen kentte mal edip, farklı yorumlara çekmesinler" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow