hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektörü, babasına şikayet etti

    Rektörü, babasına şikayet etti
    expand

    Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nde bir öğrenci, konferansa katılarak konuşma yapan eski Bakan Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli'ye, oğlu, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi şikayet etti.

    Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen "Cumhuriyet dönemi Türkiyesi'nin Sosyoekonomik gelişimi' konulu konferansa CBÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin babası eski Maliye Bakanı Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli konuşmacı olarak katıldı.

    Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Pakdemirli, Türkiye'nin Atatürk dönemindeki büyümesini yakalayamadığını, koalisyonlar ve siyasi istikrarsızlığın Türkiye'nin büyümesini engellediğini söyledi.

    Konferansın soru cevap bölümünde İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Ezgi Daryürek, geçen yıl Ekim ayında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın üniversiteyi ziyareti sırasında öğrencilerin protesto gösterisi yapmaları üzerine Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin öğrencileri tehdit ettiğini ve cezalandırdığını iddia etti.

    Rektör Pakdemirli'nin olay sonrası öğrencilere "Atatürk'ü savunmak size mi kaldı?" dediğini ileri süren Daryürek, "Atatürk ve Atatürk'ü savunan öğrencilerin oğlunuz tarafından okuldan uzaklaştırıldığını biliyor musunuz" diyerek, Rektör'ü baba Pakdemirli'ye şikayet etti.

    Pakdemirli ise öğrencilerin her görüşe hoş görülü ve temayüllü yaklaşması gerektiğini, devlet büyüklerine saygısızlık etmenin doğru olmadığını ve kaba kuvvet olmadıkça her görüşün ifade edilebileceğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow