hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vuvuzela tartışmasına Vural da dahil oldu

    Vuvuzela tartışmasına Vural da dahil oldu
    expand

    Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın MHP'li Lütfü Türkkan ile vuvuzela polemiğinde göndermede bulunduğu MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da tartışmaya katıldı. Vural, "Türkkan'ın benden vuvuzela almasını istiyor ama bende yok. Zafer Çağlayan'dan istesin" diye seslendi.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a yönelik "Oktay Bey'den vuvuzela alsın" sözlerine tepki gösterdi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Bağış'ın Türkkan'a yönelik sözlerini hatırlattı. "Sefil AB'ye girmek için boş müzakereler yapan Egemen Bağış'ın mütalaaları var" diyen Vural, vuvuzelanın Türk siyasi hayatına girdiğini ve AK Parti politikalarını simgelediğini iddia etti. Vural, Bağış'a "Türkkan'ın benden vuvuzela almasını istiyor ama bende yok. Zafer Çağlayan'dan istesin" diye seslendi.

    iPad'inden gazetecilere 3 görüntü izlettiren Vural, "Bize göre şehit cenazelerinde vatandaşlarımızın birlik ve bütünlük çağrısını yaygara diye ifade eden zihniyet vuvuzeladan başka anlam taşımıyor" ifadesini kullandı.

    Vural, vuvuzelanın 'kime yakıştığını' ve 'kimin çaldığını' çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Egemen Bağış vuvuzelayı Zafer Çağlayan veya Başbakan'dan alsın. Bu ülkeye yabancı politikaları yerleştirmek isteyen onlar. Kendisi vuvuzela gibi siyaset yapan bakan olarak tarihe geçecek" dedi.

    Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ile ilgili olarak ise "Türkiye'nin siyasi anlamda yaşadığı çalkantılarla ilgili endişelerini dile getirmiş. Daha önce Başbakan hasta iken birilerinin rol kapma çalışmasının Türk devlet geleneği ile bağdaşmadığını söylemiştim" diye konuştu.

    Vural, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın KCK davası ile ilgili olarak "Devlet ve AKP yetkililerinden hiçbirinin adı dosyada yok. Çok önemli isimleri görüşmüş ve ricacı olmuşlardır. Bakanlar var" dediğini söyleyen Vural, sözlerine şöyle devam etti:

    "Ben buradan soruyorum: Kim bu bakanlar? 'PKK ile hiç müzakere etmedik' dedikten sonra kasetler çıktı. Bu bakanların kasetleri de bir yerde var mı? Açıklasınlar. Böyle bir şeyi iddia eden, iddiasını ispat etmezse, tırnak içerisinde Başbakan'ın kullandığını kullansınlar. Dolayısıyla Türkiye'de kimin eli kimin cebinde... Bu millet görsün bilsin. KCK ile kim görüşmüş? Hangi konularda kimler ricacı olmuş? Bunlar açığa çıkmalıdır. Bunun içinde BDP ile AKP arasında bir rol paylaşımı olduğu açıktır. Arka planda müzakereler sürüyor, beri planda KCK'dan ricacılar çıkıyor. Ondan sonra da veryansın ediyorlar. Doğrusu yavuz hırsız misali bu ayıpları örtmek istiyorlar. Bu konuda AKP'li bakanları, kimlerin görüştüğünü, ricacı olduğunu açıklamaya ya da yalanlamaya davet ediyorum. 'Bu görüşmeleri yapanların KCK davasının muhatabı olmaları gerekmiyor mu?' sualini sormamız gerekiyor."

    Tutukluluk süreleri

    Vural, CHP'nin tutukluk sürelerinin düşürülmesi hakkındaki kanun teklifi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine "Doğrusu bundan kimlerin yararlanacağına dair bir değerlendirme yapmış değiliz. Bu konuda objektif bir değerlendirme yapmazsanız toplumun tasvip etmeyeceği bir takım gelişmeler de yaşanabilecektir. Bunu kapsıyor mu kapsamıyor mu, bilmiyorum. Böyle bir konuda düzenleme yapılırken, bu düzenlemeden başka kimlerin yararlanabileceği hususunu da elbette dikkate almak gerekir" cevabını verdi.

    Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi'nde bir diziye çekim yapması için izin verildiğinin hatırlatılması üzerine Vural, "Muhteşem bir rezalet bu. Ne diyeyim. Çünkü orada flaşla çekim yapmak yasaktır. Dolayısıyla böyle bir konuda verilen iznin mukaddes emanetlerin korunması açısından da risk oluşturuyor. Kabul edilebilmesi mümkün değil. Her şeyden önce o mekanın hangi amaçlar için kullanıldığı da çok önemli. Bu tür mekanlar manevi değerlerine uygun bir şekilde muhafaza edilmeli. Mukaddes emanetlerimiz birtakım dizilerin unsuru haline getirilmemelidir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow