hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül protestosuna 5 gözaltı

    Gül protestosuna 5 gözaltı
    expand

    İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 75. kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılmak için üniversiteye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü protesto etmek isteyen 5 kişi gözaltına alındı. Gül'ün üniversiteye girişi sırasında İletişim Fakültesi'nden slogan atarak çıkan 5 kişiye polis müdahale etti. Yere yatırılan 5 kişi kelepçelenerek polis otosuna bindirildi.

    1974 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tam 37 yıl sonra mezun olduğu okulun 75. yıl kutlamalarında aynı sıraya oturdu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ndeki İktisat Fakültesinin tarihi Merkez Binasında bulunan 1. Anvide yapılan törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrenciyken oturduğu sıralara bu kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla oturdu.

    Olağanüstü önlemler alındı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelmeden önce İstanbul Üniversitesi içinde ve çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Vezneciler ve Beyazıt'taki tüm sokaklara çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı. Resmi ve sivil polisler sokak aralarında görev yaptı. Bazı üniformalı polislerin göreve özel kart taşıması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığına bağlı bomba arama timinde görevli olan Ateş adlı bomba uzmanı köpek çevrede arama yaptı. Üniversiteye giriş yapan herkes güvenlik taramasından geçirildi.

    Törene alınmayan profesör'ün tepkisi

    İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde Profesör olan Recep Seymen davetiyesi olduğu halde içeri alınmadığını söyleyerek görevlilere tepki gösterdi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in kendisini içeri aldırmadığını iddia eden Seymen, " YÖK Başkanlığı, Söylet hakkında benden bilgi istedi. Ben olumsuz görüş bildirdiğim için şimdi cezalandırılıyorum" şeklinde konuştu. Bu arada törenin yapıldığı binanın girişine tüm derslerin iptal edildiği duyurusu konuldu.

    Öğrenci yemekhanesinde yemek yiyecek

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün törenin ardından öğrenci yemekhanesine geçeceği burada öğrencilerle yemek yiyeceği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow