hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürkçü: "Türkiye toprağı kullandırılmasın"

    Kürkçü: Türkiye toprağı kullandırılmasın
    expand

    BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Türkiye topraklarının, ABD'nin Suriye'ye müdahalesi için kullandırılmasına kesinlikle karşıyız" dedi.

    Kürkçü, Hatay'dan gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, Suriye ile meydana gelen gerginlikten dolayı sınır illerindeki insanların sıkıntı yaşadığını savundu.

    "Türkiye'nin komşu ülkelere demokrasi ihracı konusundaki iddialarının çok büyük bir ihtiyatla karşılanması gerektiğini" belirten Kürkçü, demokrasinin ihraç edilebilir bir şey olmadığını ifade etti.

    "Uluslararası güçlerin Kuzey Afrika'ya demokrasi ihracı müdahalelerinin sonuçlarının görüldüğünü" söyleyen Kürkçü, "Suriye halkının kendi kaderini tayin etmesi ve Suriye'de barışın, demokrasinin, kardeşliğin egemen olması için halklara destek olunması gerekir" dedi.

    Suriye'ye yapılacak müdahalenin de sonunda bir diktatörlükle sonuçlanacağını savunan Kürkçü, "Türkiye topraklarının, ABD'nin Suriye'ye müdahalesi için kullandırılmasına kesinlikle karşıyız" diye konuştu.

    Kürkçü, konuyu Meclis gündemine de taşıyacaklarını kaydetti. Hatay'dan gelen ve Arap kökenli olduğunu belirten Bereket Kar da kentte ekonominin büyük ölçüde zarar gördüğünü ve insanların kendi birikimlerini satarak ayakta durduğunu ileri sürdü.

    Alevi Kültür Derneği Antakya Şubesi Başkanı Cemal Ercan, bölgedeki tüm inanç gruplarının huzursuzluk içinde olduğunu iddia etti. Hatay Ziraat Mühendisleri Odası üyesi Mustafa Sevinir, Türkiye'nin komşularıyla iyi ilişkiler için çabalaması gerektiğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow