hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağış'tan CHP'li Tarhan'a gönderme!

    Bağıştan CHPli Tarhana gönderme
    expand

    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydına gönderme yaptı. Bağış, "Yargıda militan lazım deme zihniyetiyle kıyaslandığı zaman burada 81 ilden gelen kadınlarımız eli öpülesi kadınlardır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nca yürütülen "Türkiye Gremeen Mikrokredi Programı" kapsamında desteklenen 55 bin kadının emeğinin mikro sigorta kapsamına alınması nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

    Bağış yaptığı konuşmada "Bizim kendi kültürümüzde, şiarımızda olan 'Yuvayı dişi kuş yapar' anlayışı mikro kredi ile farklı bir noktaya taşındı" dedi.

    Bağış, hiçbir eğitim almadığı ve ailesi yoksulluk içerisinde olduğu halde bir kadının 300 veya 500 liralık krediyle sadece kendisinin değil, ailesinin hayata bakışını değiştirebildiğini, çocuğunun umudunu güçlendirdiğini belirtti.

    Bağış konuşmasında internete düşen ve CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydına da gönderme yaptı. Bağış, şunları söyledi:

    "Bir yandan bu ülkenin en iyi okullarından okumuş, hukuk gibi adaleti sağlama platformu üzerine eğitim almış, yıllarca hakimlik yapmış, sonra da milletvekili seçilmiş bir başka kadının tutup 'Yargıda militan lazım' deme zihniyetiyle kıyaslandığı zaman burada 81 ilden gelen kadınlarımız eli öpülesi kadınlardır. Kimileri kendine kukla ararken, kimileri de 'ben hayatın gidişatını pozitif yönde değiştirebilirim' deyip 300 lira, 500 lira ile tüm engellere rağmen gerçekten bir fark ortaya koyuyor. 'Ben varım' diyen, 'bu ülkenin saygın bir vatandaşıyım, bu ülkede vergi vermek istiyorum, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak istiyorum, ben kimsenin militanı olmak istemiyorum, ben ülkemin kalkınmasını istiyorum' diyebilmek önemli, onlara saygı duymak gerekir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow