hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genelkurmay'dan o habere açıklama

    Genelkurmaydan o habere açıklama
    expand

    Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Batman ziyaretinde, Diyarbakır'da görevli komutanın karşılama törenine kasten katılmadığı iddiasını yalanladı.

    Tartışma, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın geçen hafta Batman'daki insansız araçlar hava üssüne yaptığı ziyarette protokol ayıbıyla karşılaştığı iddiası.

    İddiaya göre, 2'nci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Mehmet Veysi Ağar, Yılmaz'ı karşılama merasimine, rahatsız olduğu bahanesiyle katılmamıştı.

    Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ziyaretinin ardından yayınlanan bu haberleri yalanladı ama Genelkurmay Başkanlığı, açıklamalara rağmen konunun saptırılarak haber yapılmaya devam ettiğini belirtti, internet sitesinden yazılı açıklama yaptı.

    Açıklamada, TSK protokol yönergesi ile Başbakan ve bakanların karşılanmaları ve uğurlanmaları konulu Başbakanlık genelgesindeki ilgili maddeler tek tek sıralandı: "Sayın Milli Savunma Bakanı söz konusu ziyaretinde; TSK protokol yönergesi ve Başbakanlığın 2009/10 sayılı genelgesi gereğince, havaalanında Batman Valisi, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü tarafından; kışla ziyaretinde ise üs komutanı tarafından karşılanmıştır."

    Açıklamada, Korgeneral Ağar'ın görev yerinin Batman değil Diyarbakır olduğu vurgulandı: "Batman Garnizon Komutanı kışla ziyaretinde Sayın Milli Savunma Bakanı'na refakat etmiştir. Görev yeri Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvveti Komutanı, söz konusu mevzuata uygun olarak Batman'daki karşılama ve uğurlamada yer almamıştır."

    Bakan Yılmaz'a insansız hava araçlarından gelen canlı görüntülerin izletilmediği de öne sürülmüştü, Genelkurmay bu iddiayı da yalanladı: "Programda yer alan insansız hava aracının uçurulması, hava koşullarının elverişsizliği nedeniyle gerçekleştirilememiş; görüntülerin izlenmesi de sayın bakanın zaman kısıtlılığı nedeniyle bir başka yerde izlenmesi programlandığından Batman'da gerçekleştirilmemiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow