hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi yarımadanın nazım imar planı onaylandı

    Tarihi yarımadanın nazım imar planı onaylandı
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarihi bir karara imza attı. Tarihi yarımadayı koruyacak nazım imar planı oybirliği ile kabul edildi... İstanbul'un dev inşaatlardan "geriye kalan" silueti artık koruma altında.

    İstanbul'un tarihi yarımadası için tarihi karar. Süleymaniye, Sultanahmet, Zeyrek Karasurları ve çevresi artık koruma altında.

    1/5000 ölçekli plan, Planlama Ofisindeki uzun çalışmaların ardından önce Belediye Meclisinden geçti; daha sonra  Koruma Kuruluna gitti. Kurulun onayından sonra da oybirliği ile Meclis'te kabul edildi.

    Tarihi yarımadada,  birinci derece tarihi eser niteliği taşıyan bazı yapıların yakınındaki otopark projeleri iptal edildi. Yerebatan Sarnıcı'nın çevresindeki yapılaşma  kısıtlandı. Tarihi yapıların etrafındaki yeşil alanlar da planlara işlenirken, tescilli yapılar  korunacak.

    İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Surların içerisindeki kaçak yapıların hiç biri kalmayacak. Biz yapıları değerlendirmiyoruz, plan bazında değerlendiriyoruz. Tarihi yapıların etrafına yapılacak yapılar o eserlerle yarışmayacak" dedi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow