hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yanıt, Meclis yerine basına

    Yanıt, Meclis yerine basına
    expand

    CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e Odatv davasıyla ilgili yönelttiği soru önergesinin cevabının, TBMM'ye iletilmeden, dün bir gazetede yer aldığını söyledi.

    Köktürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İçtüzüğe göre, TBMM'nin denetleme yetkisinden olan soru önergelerinin, Başbakanlığa veya ait olduğu bakanlığa gönderildikten itibaren 15 gün içinde yanıtlanmak zorunda olduğunu anımsattı.

    Köktürk, Başbakanlık veya ilgili bakanlığın ise soruların cevabını, Meclis Başkanlığına sunduğunu, Başkanın da cevabı soru sahibine ilettiğini dile getirdi.

    Odatv davasının emniyet boyutuyla ilgili iddialara yönelik olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e 26 Ekimde yönelttiği soru önergesinin cevabının, TBMM'ye ulaştırılmadan dün bir gazetede soru önergesine atıfta bulunarak yayımlandığını kaydeden Köktürk, "Temsil ettikleri millet adına denetleme görevini yerine getiren milletvekillerine, Anayasa ve İçtüzük hükümleri gereğince verilmesi gereken yanıtlar, milletvekillerine değil, bizzat bakanlık kanalıyla yanlı basına gönderiliyor" dedi.

    Ali İhsan Köktürk, İçişleri Bakanı Şahin'e, "Yanıtı, adresi şaşırdığınız için mi yanlı basına gönderdiniz?", TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Böyle bir uygulama karşısında suskun kalmanız temsil ettiğiniz makamın sorumluluğuyla bağdaşır mı?", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "TBMM'yi devre dışı bırakarak, yandaş basınla el ele vererek oluşturduğunuz hukuk dışı saadet zincirini daha ne kadar sürdüreceğinizi düşünüyorsunuz" sorularını yöneltti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow