hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya cezaevinde isyan

    Malatya cezaevinde isyan
    expand

    Malatya E Tipi Cezaevi'ndeki çocuk koğuşunda isyan çıktı. Çıkan olaylarda 2 mahkum yaralanırken, hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Jandarma kapıları kırıp isyana müdahale ederek isyanı bastırdı.

    Malatya E Tipi Cezaevi'nde, mahkumlar toplu olarak koğuşta kalmalarına izin verilmediği gerekçesiyle akşam saatlerinde yataklarını ateşe verdiler.

    Tutuşturulan yataklar daha sonra kapıların önüne konuldu. Yatakların ateşe verilmesi üzerine jandarma isyana müdahale etti.

    Müdahalede zorlanan jandarma ekiplerine takviye birlikler sevk edildi. Jandarma ekipleri, kapıları kırıp koğuşlara girerek isyana müdahale etti.

    İsyan haberinin ardından cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken, cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

    Çıkan yangında dumandan zehirlenen ve vücutlarında yanık oluşan Ö.K. ve M.E. isimli iki mahkum, isyanın bastırılması ile ambulanslara taşınıp Beydağı Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

    Yaralı mahkumlar hastaneye götürüldükleri sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere "Bizi Bu Hale cezaevi getirdi" diye bağırdı.

    Jandarma ve gardiyanlar mahkumun ağzını kapatarak konuşmasına engellediler. Mahkumların tedavilerinin yapıldığı hastane çevresinde de jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi aldı. Koğuşlardaki yangın itfaiye ekiplerini müdahalesiyle söndürüldü. İsyan ile ilgili soruşturma başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow