hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlar düğünde hünerlerini sergiledi

    Bakanlar düğünde hünerlerini sergiledi
    expand

    Şanlıurfa'da bir düğüne katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, türkü söyleyip, halay çekti.

    Şanlıurfa'da bulunan Bakanlar Çelik, Eker ve Akdağ, 22. dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak'ın kardeşinin nikah töreninde biraraya geldi.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kıydığı nikahta, Bakan Faruk Çelik ve Mehdi Eker şahitlik yaptı.

    Bakan Çelik, kıyılan nikahın ardından Sedat Bayrak ve Sabriye Polat çiftine mutluluk dilerken, evlilik cüzdanını ise Bakan Mehdi Eker'e uzatarak, "Gençlere cüzdanlarını ben vermek istiyorum ancak bölgeye ve Şanlıurfa'ya çok emeği olan değerli kardeşim Mehdi Bey ile birlikte şahitlik yaptım. Ben ev sahibi olarak, Mehdi Bey'e vereyim, o da çiftlere versin" dedi.

    Nikah cüzdanını alan Bakan Eker de yeni çifte mutluluklar dileğini önce Türkçe daha sonra da Kürtçe iletmesi üzerine, Bakan Faruk Çelik, "İnşallah aleyhimde bir şey söylemedin" diye espri yaptı.

    Nikah cüzdanını geline uzatan Mehdi Eker de "Sayın Başbakanımızın genç çiftlere 3 çocuk tavsiyesi var. Ancak biz Şanlıurfa'da olduğumuz için o tavsiyeyi burada söylemeyi gerekli görmüyoruz. Gerek var mı, yok" dedi. Mehdi Eker, geline bir Trabzon burması da taktı.

    "Halay ve türküler"

    Daha sonra geçilen salonda halay çeken ekibin yoğun ısrarı üzerine Bakan Çelik ve Mehdi Eker de bir süre halay çekti.

    Bakan Eker oyunda halayda başı çekerken, Faruk Çelik de halayın ilk sıralarında yerini aldı. Birkaç parça eşliğinde halay çeken bakanlara, düğün sahipleri de dolar attı.

    Oynanan oyunu izleyip, türküleri dinleyen Bakan Çelik ve Eker'e, ilerleyen saatlerde kente gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Müzisyenin bir parça türkü okumasını istediği Bakan Çelik, mikrofonu Mehdi Eker'e uzattı.

    Mikrofonu eline alan Bakan Eker de Kürtçe bir şarkı söyledi. Bakan Eker, söylediği parçayla salondan büyük alkış aldı.

    Müzisyen daha sonra Bakan Recep Akdağ'dan da bir türkü okumasını istedi. Israrlara dayanamayan Akdağ da Erzurum yöresine ait "Sarı Gelin" parçasını söyledi.

    Düğünde oldukça keyifli görünen bakanlar, bir süre söylenen türkülere eşlik ettikten sonra nikah merasiminden ayrıldı.

    Bakan Faruk Çelik ve Mehdi Eker daha sonra Vali Celalettin Güvenç'le birlikte Şanlıurfa Kültür Sanat ve Araştırma Vakfında (ŞURKAV) sıra gecesine katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow