hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın öğretmenden 'müdür dövdü' şikayeti

    Kadın öğretmenden müdür dövdü şikayeti
    expand

    Antalya'da bir kadın öğretmen, okulun müdürünün makam odasında kendisini dövdüğü iddia etti. Onun suçladığı okul müdürü de öğretmenin kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

    Rehber öğretmen Yeter Türkmen, 2 Aralık cuma günü saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda okul müdürü Fatih Iltar'ın odasında kendisini dövdüğünü ileri sürerek özel bir hastaneden rapor aldı.

    Yeter Türkmen bu raporla birlikte Yenikapı Polis Merkezi'ne giderek, kendisini dövdüğünü ileri sürdüğü okul müdürü Fatih Iltar'dan şikayetçi oldu. Bununla yetinmeyen Yeter Türkmen, aynı şikayeti İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de yaptı.

    Şikayet dilekçelerinde okul müdürü Fatih Iltar'ın uzun süredir kendisine yönelik psikolojik şiddet uyguladığını, son olarak 2 Aralık Cuma günü bu şiddeti fiziksel şiddete dönüştürdüğünü söyledi.

    Olay günü okula geç geldiği gerekçesiyle müdür Fatih Iltar'ın, "Sen zaten hep geç geliyorsun, sürekli izin alıyorsun" ve "Sen benimle ne biçim konuşuyorsun, terbiyesiz, defol" gibi sözleri sonrası kalem fırlattığını belirten Yeter Türkmen, müdürün kendisini bileklerinden tutup zorla çıkarttığını ve bu esnada dudağı ve göğsünde kanama ve çizikler oluştuğunu ileri sürdü.

    Yenikapı Polis Merkezi'ne yaptığı şikayet sırasında dövüldüğüne ilişkin özel hastaneden aldığı raporun yeterli olmadığı söylenerek Adli Tabip'e sevk edilen öğretmen Yeter Türkmen'in dudağındaki kanamanın uçuk sonucu oluştuğu, göğsündeki kanama izlerinin ise tırnak izi olduğu belirtilen rapor verildi.

    Müdür de şikayetçi

    Polis merkezinde ifade veren okul müdürü Fatih Iltar ise, öğretmen Yeter Türkmen'in okul içerisinde disiplinsiz davranışlar sergilediğini ve sürekli göreve geç geldiğini, bu konuda kendisini birçok kez uyardığını belirtti.

    Olay günü öğretmenin yine geç kaldığını ve mesaiye saat 10.30 gibi geldiğini ileri süren müdür Fatih Iltar, kadın öğretmeni dövmesinin söz konusu olmadığını, hatta en küçük bir temasta dahi bulunmadığını iddia etti.

    Öğretmenin kendisine 'Terbiyesiz adam', 'Şerefsiz' diyerek hakaret edip masasının üzerindeki kalemlikleri yere fırlattığını anlatan okul müdürü Iltar, öğretmen Türkmen'den asıl kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

    Müdür Iltar hakkındaki adli ve idari soruşturma devam ederken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Türkmen'i, Güzeloba semtindeki Vali Hüsnü Tuğlu İlköğretim Okulu'nda görevlendirdi.

    Şikayetler arttı

    Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, "Türkiye son dönemlerde müdürlerle kadın öğretmenler arasında bu tarz şikayetlerin arttığını, çoğu zaman disiplinsiz davranış sergileyen öğretmenlerin kolay yöntem olarak gördükleri şiddet ve taciz suçlamalarını gündeme getirerek, idarecileri zor durumda bırakma gayreti içerisine girdiklerini görüyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow