hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık bütçesine fıkralı eleştiri

    Sağlık bütçesine fıkralı eleştiri
    expand

    Meclis'te bütçe maratonu devam ederken, muhalefet milletvekilleri de bütçeye farklı farklı eleştiriler getirdi. Onlardan biri de CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'di. Özel, hükümetin sağlık politikalarını fıkralarla eleştirdi.

    "Biri hocanın önüne geçmiş demiş ki, 'Hazreti İsa'nın sopasıyla ortadan ikiye ayırdığı derenin adı neydi?' Hoca demiş ki, 'E be evladım neresini düzelteyim; bir kere İsa değil Musa, sopa değil asa, dere değil kızıldeniz... İşte bu bütçeyle ilgili eleştirilerde de böyle bir açmazımız var."

    Genel Kurul kürsüsündeki isim CHP Manisa Milletvekili eczacı Özgür Özel. "Neresinden başlasam eleştirmeye" diyerek başladı hükümetin sağlık politikalarını eleştirmeye. "Muhalefet ve sendikaların uyarılarını dinlemiyorsunuz. Sonunda bizim lafımıza geliyorsunuz" dedi, örnekler vererek.

    "Emrivaki iskonto yaptınız. Olmaz dedim. İlaç krizi çıktı. Bilek güreşine girip devlete kafa tutan o ilaç firmalarının bileğini 15 günde bükemediniz, onların iskontolarını geri verdiniz."

    Ve sözü Meclis'te, muhalefetin itirazlarıyla alt komisyona geri gönderilen tasarıya getirdi. Tasarı bu haliyle yasalaşırsa, ilaç yazıldığında aile hekimine 2 lira, her kutu ilaç için de eczanede 3 lira katılım payı ödeneceğine dikkat çekti.

    "Siz çırakken 20 liralık bir reçeteden 4 lira alınıyordu. Ustalıkta 15 liraya çıkarmak istiyorsunuz. 8 lira ödeyen Sadriye teyze bu yasalaşırsa 22 lira ödeyecek."

    Ana muhalefet olarak bütçeye hayır diyeceklerini söyleyen Özel, konuşmasını yine bir fıkrayla sonlandırdı: "Temel birgün ters şeride girmiş. Anons yapılıyor: 'Dikkat dikat bir sürücü ters şeritten ilerlemektedir.' Temel demiş ki, 'Kaç bir sürücü binlerce geliyor.' Herkes karşınızda ve siz herkesin yanlış yolda olduğunu söylüyorsunuz, acaba otobanda ters şeritte ilerleyen sizler olmayasanız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow