hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faciadan kıl payı...

    Faciadan kıl payı...
    expand

    TEM Otoyolu'nun Düzce geçişinde hareket halindeki otobüste çıkan yangın hızla yayılırken, şoförün vakit kaybetmeden aracı durdurup yolcuları kısa sürede tahliye etmesiyle faciadan dönüldü.

    Kaza, saat 20.00 sıralarında TEM Otoyolu'nun Düzce Yeşilyayla mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan Hatay'a giden 50 yaşındaki Bahri Kaplan idaresindeki 31 HF 284 plakalı yolcu otobüsünün motor kısmında patlama ile birlikte yangın çıktı. Otobüs şöförü Kaplan, aracı emniyet şeridine çekerek vakit kaybetmeden 46 yolcuyu kısa sürede tahliye etmeyi başardı. can pazarının yaşandığı tahliye sırasında yolculardan ikisi alevlerden hafif şekilde yaralandı.

    Bir anda alev topuna dönen otobüsü saran yangına Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin müdahalesine rağmen tamamen yanmaktan kurtarılamadı. İçinde 10 Suriye vatandaşı ile İstanbul'dan Antakya'ya tenis kortu yapma üzere gitmekte olan işçilerin bulunduğu otobüs yangını nedeniyle İstanbul-Ankara istikametinde ulaşım bir süre trafiği kapandı.  

    Otobüs şöförü Bahri Kaplan olay yerinde trafik polislerine olayı anlatırken, "Hareket halinde iken motor kısmında patlama duydum. Dumanlar çıkınca hemen otobüsü arıza şeridine çekip kapıları açıp yolcuları tahliye ettim. Sonra da otobüs bu hale geldi" dedi. Otobüs şöförü Bahri Kaplan habercilerin görüşme isteğini reddetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow