hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lisede inanılmaz olay

    Lisede inanılmaz olay
    expand

    Bursa'da, okul tuvaletinde sigara içtiği için disipline verildiği öne sürülen lise öğrencisi genç kız, okulun 3. katından atlayarak ağır yaralandı. Aile, okul müdürü ve matematik öğretmeninden şikayetçi oldu.

    İddiaya göre; 10 gün önce, merkez Osmangazi ilçesindeki bir lisede Ayşe A. (15), teneffüste tuvalete giderek sigara içti.

    Kız çocuğu, daha sonra derse girdi. Öğretmeni, sigara kokusu almasının ardından üzerini aradığı kız çocuğunun cebinde iki dal sigara buldu.

    Öğretmeni tarafından müdür odasına götürülen kız öğrenci, Disiplin Kuruluna sevk edildi.

    Ailesinin kendisine kızacağını düşünen Ayşe A, daha sonra ders bitimine kadar sınıfta bekledi.

    Son ders zilinin çalmasının ardından karşıdaki boş sınıfa giren genç kız, bir süre burada bekledikten sonra kendisini 3. kat penceresinden attı. Okul personeli tarafından arka bahçede hareketsiz halde bulunan Ayşe A, taşınarak ön bahçeye getirildi.

    Vücudunda kırıklar bulunan genç kız, daha sonra olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye sevk edildi.

    'Ne olur anneme haber vermeyin' diye yalvarmış

    Kızın tedavisi sürerken anne Banu A, okul müdürü ve matematik öğretmeni hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Okul yönetiminin kendisine, kızının sigara içtiği konusunda haber vermediğini öne süren Banu A, iddialarını şöyle dile getirdi: "Kızım üç ders boyunca 'Ne olur anneme haber vermeyin' diye yalvarmış. Matematik öğretmeni kızımı, disiplin kararı için müdüre çıkartmış. Son ders kızım bunalıma girmiş. Okul müdürüne disiplinden alınması için yalvarmış. Kızım, yanındaki arkadaşına disiplin cezası kaldırılmazsa canına kıyabileceğini söylemiş. Müdür de 'Öldürürsen öldür kendini kızım' demiş."

    Kızının, müdür odasından çıktıktan beş dakika sonra elinde yazdığı bir mektupla intihar ettiği öne süren anne, "Sonra müdür okuldan yok oluyor. Kızım da arka taraftan ön tarafa taşınıyor ve müdür odasında iki sandalyeyi birleştirip kızımı oturtmuşlar. Daha sonra ambulans çağrılıyor. Hepsinden şikayetçiyim. Ayrıca kızımın elinde olayları anlattığı mektubu da yok etmişler. Şu an iki bacağı, beli ve omuriliği kırık. Ayrıca felç kalma ihtimali de var. Kızımın sigara içtiğini biliyordum. Üç ders boyunca kızım bunalıma girdi, beni aramadılar. Ancak intihar ettikten sonra aradılar" dedi.

    Kız çocuğunun sözleri

    Bu arada Bursa Devlet Hastanesinde tedavisi süren kız çocuğu, hasta yatağında gazetecilere, yaşadıklarını anlattı.

    Okulda arama yapılacağı için sigaraları bir arkadaşının ricası üzerine kendi cebine koyduğunu öne süren genç kız, "Matematik dersine girdik, öğretmen arama yaptı. Cebimde sigaraları bularak beni disipline vereceğini söyledi. Müdürün yanına gittik, ben de durumu anlattım. 'Anneme söylemeyin' dedim. Müdür bana 'Onu öğretmenine anlat. Okulun adı çıkacağına istersen öl' dedi. Ben de tekrar sınıfa gittim ve çok moralim bozuktu" ifadelerini kullandı.

    Daha sonra yaşadıklarını bir kağıda yazdığını belirten Ayşe A, "Ders bitti, herkes gitti. Ben karşı sınıfa geçtim ve bir süre bekledikten sonra arka bahçenin bulunduğu bölümden kendimi aşağıya attım. Sonradan öğrendiğime göre beni görevliler ön tarafa taşımış. Yazdığım kağıt ise kaybolmuş" diye konuştu.

    Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, AA muhabirinin sorusu üzerine, "Olayın doğru olduğunu" ifade ederek, gerekli incelemelerin başlatıldığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow