hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltındaki gazetecilere destek yürüyüşü

    Gözaltındaki gazetecilere destek yürüyüşü
    expand

    Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın basın-yayın ve propaganda ayağına yönelik operasyonda gazetecilerin gözaltına alınması, Beyoğlu'nda protesto edildi.

    Gazetecilerin ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu protestocu grup, Taksim tramvay durağı önünde toplandı.

    Gruptakiler, pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesine kadar yürüdü.

    Burada grup adına açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Alper Turgut, "bu sabah yine yargıya havale edilen siyasi bir operasyonla karşı karşıya kalındığını" savundu.

    Hapishanelerde 70'ten fazla tutuklu gazeteci olduğunu ifade eden Turgut, "Onlara yenilerinin eklenmesini kanıksamamız, normal karşılamamız, muhaliflere ve muhalif basına yönelik bu saldırıyı hukukun bir parçası olarak görmemiz isteniyor. İfade özgürlüğümüzün, gerçeği öğrenme hakkımızın gasp edilmesine seyirci kalalım, susalım isteniyor. Eğer susmazsak, sıranın bize de geleceğini söylüyorlar" dedi.

    Turgut, şöyle devam etti: "Özgür Gündem, BirGün, Dicle Haber Ajansı, Fırat Haber Ajansı, Etkin Haber Ajansı, Evrensel, Vatan ve AFP'den 30 kadar gazeteci polis sorgusunda. Gazetecilerin hapishanede olması demek, haber alma hakkımızın da hapsedilmiş olması demek. Bu saldırı sadece gazetecilere değil, halkın gerçeği öğrenme hakkına karşı yapılıyor. O yüzden sadece gazeteciler değil, haklarına sahip çıkan herkes bugün bu meydanda. Basın özgür olana, hapishaneler boşalana dek buradayız."

    Ankara'da da protesto vardı

    Bu arada KCK soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlar Ankara'da da basın açıklamasıyla protesto edildi. Eyleme CHP ve BDP milletvekilleri de destek verdi.

    Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi üyeleri ile aralarında CHP milletvekilleri Musa Çam ve Veli Ağbaba ile BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, İbrahim Binici ve Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu yaklaşık 200 kişi KCK soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonları protesto etti.

    "Özgür Basın Susturulamaz, Gözaltı ve Tutuklama Terörüne Son" pankartı açan gazeteciler, "Tutuklamalar, gözaltılar bizi yıldırımaz" sloganları attı.

    Grup adına açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Bulut, "Bu sabaha karşı İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Van ve Diyarbakır'da yapılan polis operasyonlarıyla yaklaşık 40 meslektaşımız gözaltına alındı. Bugün itibariyle iyice açığa çıktı ki AKP iktidarı şu an 70'e yakın olan tutuklu gazeteci sayısını hızla 100'e tamamlamak hatta, elinden geldiğince dışarıda gazeteci bırakmamak istiyor" dedi.

    BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise operasyonlara sert tepki gösterdi.

    Gazeteciler yapılan açıklamanın ardından ellerinde bulunan fotoğraf makinelerini ve sarı basın kartlarını yere bırakarak operasyonları protesto etti. Gazeteciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow