hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hüseyin Aygün, Çarkın ile görüşecek

    Hüseyin Aygün, Çarkın ile görüşecek
    expand

    TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi CHP'li Hüseyin Aygün, faili meçhul cinayetlerle ilgili itiraflarda bulunan, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın ile tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinde görüşecek.

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan, "Terörden kaynaklı yaşam hakkı ihlallerinin tespit edilmesine ilişkin alt komisyon" üyesi CHP'li Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın ile 26 Aralık Pazartesi günü tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevinde görüşeceğini söyledi.

    Çarkın'ın kamuoyuna yansıyan faili meçhul cinayetlerle ilgili bir çok iddiası olduğunu belirten Aygün, "Onları anlatmak istiyor mu, istemiyor mu onu öğrenmeye çalışacağım. Meclisteki komisyonların bir anlamda hakikat çalışması yaptığını, 1990'lı yılların önemli olaylarını Meclise taşıdığını söyleyeceğim" dedi.

    Aygün, Çarkın'ın, "arkadaşlarının öldürüldüğü, kendisinin de öldürülebileceğine ilişkin endişesi" konusundaki   sözlerinin basında yer aldığını hatırlatarak, "Söyledikleri konusunda ne kadar samimi, gidip bir konuşacağım. Ancak 'bu siyasetin konusu, siyasetçilere güvenmiyorum da' diyebilir. Faili meçhullere ilişkin hakikatlerin ortaya çıkartılmasında, karanlığın aydınlatılması kavgasında Ayhan Çarkın'ın da bir rolü olabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

    Aygün, tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener ile de kaldıkları Silivri Cezaevinde 6 Ocak Cuma günü görüşecek.

    Görüşmeler için Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden gerekli izinlerin alındığı belirtildi. Terörden kaynaklı yaşam hakkı ihlallerinin tespit edilmesine ilişkin alt komisyon, 1992 yılında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından sorgulandığı ve JİTEM tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ayten Öztürk'ün babası Hıdır Öztürk ile 1994'te Tunceli Gökçek Köyü Mirik mezrasında gerçekleşen askeri operasyon sonrası kaybolduğu ileri sürülen 7 kişinin yakını Süleyman Işık'ı da dinlemişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow