hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel harekatçı Çarkın ve Ersoy'un ek ifadeleri alındı

    Özel harekatçı Çarkın ve Ersoyun ek ifadeleri alındı
    expand

    Kayıp MİT'çi Tarık Ümit'in öldürüldüğüne ilişkin açıklamasının ardından eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın ve Ercan Ersoy'un ifadesi alındı.

    Çarkın, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevinden, Ersoy ise Elmadağ L Tipi Cezaevinden jandarma eşliğinde Ankara Adliyesine getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, ilk olarak Ercan Ersoy'un yaklaşık 45 dakika süreyle ek ifadesini aldı. Ersoy'un ardından, Çarkın'ın ifadesi alındı. Çarkın'ın ifade işlemi 1 saat 40 dakika sürdü.

    Çarkın, savcının odasına çıkarılırken bir gazetecinin, "Tahliyeleri nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, "Adalete ben karışamam. Ben üzerime düşeni yaparım" yanıtını verdi.

    İfade sonrasında jandarma eşliğinde adliyeden götürülen Çarkın, bir gazetecinin "İçeride tehdit edildiniz mi?" sorusuna, "Beni kimse tehdit etmedi" karşılığını verdi.

    Çarkın, gazetecilerin başka soruları üzerine ise birkaç defa, "Karanlıklar aydınlanacak" dedi.

    "Gazeteye yaptığı açıklamaların arkasında"

    Ayhan Çarkın'ın avukatı Gülay Koçyiğit, "Müvekkilim, bir gazeteye yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu söyledi" dedi. Koçyiğit, ifade işleminin ardından yaptığı açıklamada, ifade tutanağının 2 sayfa olduğunu bildirdi. Koçyiğit, şunları kaydetti:

    "Müvekkilim, eski beyanlarını tekrar ettiğini ve bir gazeteye yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu söyledi. 'Zaten ayrıntılı biçimde daha önce beyanda bulunmuştum. O beyanlarımda ne diyorsam, aynısını tekrarlarım' dedi."

    Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, daha önce Çarkın'ın 2 defa ifadesini almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow