hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan Sarkozy'e yanıt

    Davutoğlundan Sarkozye yanıt
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, Fransa'nın inançlarına saygılı olmalı" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'ye sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yanıt verdi.

    Sarkozy, eski Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Havel'in cenaze törenine katılmak üzere geldiği Prag'da Fransız basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türk dostlarımızın inançlarına saygılıyım, büyük bir ülke, büyük bir uygarlık, bizim inançlarımıza saygı göstermeliler. Fransa kimseye ders vermiyor, ama Fransa ders almak da istemiyor. Fransa egemen şekilde siyasetini belirliyor. Fransa izin istemiyor, Fransa'nın inançları, insan hakları, hatıraya saygısı var" demişti.

    Davutoğlu, Twitter'da Sarkozy'nin bu açıklamaları için şu satırları yazdı: "Fransız Cumhurbaşkanı'nın (Türkiye Fransa'nın inancına saygı göstersin) şeklinde bir açıklaması oldu. Mesele tam da burada başlıyor. Bizim inançlara saygımız var. Ama tarihi yorum ve entelektüel tartışmanın bir inanç halini alması, bunun dogmaya dönüştürülmesi çağdışıdır."

    Bu arada AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Twitter'da "Özgürlüklerin önüne engeller koyan Fransız yasa tasarısı nedeniyle Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'dan istifa ettim" diyerek, Grup'tan istifasını açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow