hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menderes Ankara'dan son kez uğurlandı

    Menderes Ankaradan son kez uğurlandı
    expand

    Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayata veda eden Aydın Menderes için Ankara'da cenaze namazı kılındı. Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, son yolculuğuna ise İstanbul'da uğurlanacak. Babasının yanına defnedilecek.

    Aydın Menderes'in Ankara'daki cenaze namazına siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.  Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı bakanların yanı sıra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve bazı CHP yöneticileri de namazda ön sıralarda saf tuttu.

    Menderes'in vasiyeti üzerine Meclis'te tören düzenlenmedi.

    65 yaşındaki Menderes bağışıklık sitemindeki sorunlar nedeniyle dün akşam saatlerinde vefat etti.

    Öte yandan İstanbul Topkapı'daki Anıt Mezar da Aydın Menderes için hazırlanıyor. Menderes'in cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Anıt Mezar'da toprağa verilecek. Menderes'in cenazesi, Anıt Mezar'ın içinde yer alan ve 1994 yılında vefat ederek buraya gömülen annesi Berin Menderes'in yanına defnedilecek.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yarın yapılacak tören için Anıt Mezar'a çıkan yoldaki kaldırımların temizliği ve tamirini yaptı. Ayrıca, Menderes'in defnedileceği yerin çevresindeki zararlı otlar temizlenerek, yarın kazılacak olan mezar yeri hazırlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow