hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terörü, sigara kaçakçılığına benzetti

    Terörü, sigara kaçakçılığına benzetti
    expand

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörle mücadelede yakın tarihe göre umutlu ve önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, "Terör belası, artık sigara kaçakçılığı gibi bu ülkenin normal sorunları arasına gelmiştir, gelmek üzeredir. Terör belasını defedeceğiz" dedi.

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Merkez ve İl Stratejik Araştırmalar Kurulu'nun 45'inci toplantısına katıldı. Toplantıya, Bakan Şahin'in yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli katıldı.

    Toplantıda konuşan Bakan Şahin, güvenlik güçlerinin suçla mücadelede görevini yerine getirirken suçlu ile suçsuzu ayırt etmesi gerektiğini söyledi. Bakan Şahin, "Bu mücadelede iyi yurttaş ile suça karışmış yurttaşı ayırt etmenin çok büyük önemi vardır. Suçlu ile suçsuzu ayırt etme noktasında yapılacak olan hatalar, insanlarımızı rahatsız edebilir. Bu da bizi amacımızdan uzaklaştırabilir. Bunları takip etmek, delillendirmek ve vicdanımızı rahatlatmak görevimiz olmalıdır. Acısak da, istemesek de suçluları kanun adına, devlet adına yargıya teslim etmeliyiz. Bu yaklaşım sayesinde emniyet ve jandarma teşkilatı son zamanlar toplumumuzun en güvenilir sıralamasında başta yer alıyor" diye konuştu.

    "Terörle mücadelemiz devam edecek"

    Konuşmasında terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalara da yer veren Bakan Şahin, bu konuda yakın tarihe göre umutlu ve önemli bir noktaya gelindiğini kaydetti. Bu başarı çizgisinin yarın, bugüne göre daha da yükselerek devam edeceğine inandığını belirten Şahin, şunları söyledi:
    "Terör belasını yok etmeye yönelik çalışmalarımız sürecek. Hepimiz o belanın defedilmesini istiyoruz. Terör belası, artık sigara kaçakçılığı gibi bu ülkenin normal sorunları arasına gelmiştir, gelmek üzeredir. Terör belasını defedeceğiz. Bu konuya odaklanmışken gözümüz, kulağımız, dikkatimiz diğer taraftan da ülkenin genel asayişine yönelik yapılamayan konulara açık olmak durumunda. Vatandaş, 'Benim polisim, benim korucum, bekçim var' diyecek. Kendisini güvende hissedecek. Bu çalışmayı ortaya koymalıyız."

    "Çeteler çökertildi"

    Hükümet olarak çetelerin ve karanlık odakların üzerine gittiklerini ifade eden Bakan Şahin, sözlerini söyle tamamladı:

    "Hiç çekinmeden bütün suç odaklarının üzerine gittik ve gitmeye devam edeceğiz. Çete, mafyalaşmalar önemli ölçüde çökertilmiştir. Bazı suçlar işlenmeden önlenmiştir. Suçun artmasının aksine suç işlenmesi önlenmiştir."

    Yelek giydi, selam verdi

    Toplantının sonunda Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, Bakan Şahin'e polis yeleği ve şapkası hediye etti. Yelek giyip, şapkayı takan Bakan Şahin, salondakilere polis selamı verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow