hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de PKK sorumlusu yakalandı

    Bingölde PKK sorumlusu yakalandı
    expand

    Bingöl'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda aralarında PKK'nın bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 2 PKK'lı yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yakalanan PKK'lıların 6 askerin şehit olduğu karakol saldırısı ile Bingöl'de korucubaşı Hacı Alan'ın şehit edildiği saldırılara katıldığı belirtildi.

    Güvenlik güçleri, PKK'nın bugüne kadar bölgede en büyük olan ve yeraltına özel yapılan sığınığını da ele geçirdi.

    Bingöl Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Karlıova İlçe merkezinde düzenlediği operasyonda bölge sorumlusu 'Zindan' kod adlı terörist ile 'Şiyar' kad adlı İran uyruklu 2 PKK'lının arazide yakalandığını açıkladı.

    Açıklamada, PKK'lıların 1 Mayıs 2010 günü 6 askerin şehit olduğu Tunceli'nin Nazimiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu saldırısı ile geçen Temmuz ayında Karlıova'da korucubaşı Hacı Alan'ın şehit edildiği saldırılara karıştıklarının belirlendiği belirtildi.

    PKK'lıların üzerlerinde 2 el bombası, biri Glock, biri de Lama marka olmak üzere 2 tabanca, tabancalara ait şarjör ile mühimmat ele geçirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yönetim odalı özel yapılan sığınak bulundu

    Yakalanan 2 PKK'lıdan alına bilgiler doğrultusunda 24 Aralık sabahı Jandarma Özel Harekat Timi, geçici köy korucuları ve patlayıcı madde uzmanları, Bingöl Ortaçanak Mevkii'nde operasyon düzenledi.

    Operasyonda, son yılarda bölgede ele geçirilen en büyük, yeraltına elle yapılmış bir sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınağın içerisinde yapılan aramada, yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda, 2 depo, depo içerisinde 1 kannas keskin nişancı tüfeği dürbünü, 7 telsiz anteni, 2 güneş paneli, 2 jenaratör, 1 dikiş makinesi, 150 metre kumaş, 10 takım eşofman, 50 çift ayakkabı, yaklaşık 5 ton yiyecek malzemesi, diğer yaşam, giyim, temizlik malzemesi ve bol miktarda ilaç bulundu.

    Ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile olay yerinde imha edildiği ve sığınak ve depolarında tahrip edildiği belirtildi.

    PKK operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Bingöl'de güvenlik güçlerinin 22 Aralık günü, merkez, Adaklı, Karlıova ve İstanbul'da PKK'lılarayiyecek ve malzeme temin etme, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleriyle ilgili teröristlere bilgi verme, terör örgütü adına sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık etme ve bölgede faaliyet gösteren teröristlere yardım yataklık yaptığı iddiası bulunan şahıslara yönelik operasyon düzenlemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu 12 kişi sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine konuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow